Győr és környéke

2019.07.07. 09:13

Fának csapódott egy autó Győrújfalun - Egy ember meghalt, a sofőr életveszélyesen sérült - fotók

Fának csapódott egy személyautó vasárnap reggel Győrújfaluban.

kisalfold.hu

11.05 - Tudósítónk jelentése szerint a helyszínelés nyomaiból az látszott, hogy a D-vel kezdődő rendszáma alapján legalább 24 éves piros Suzuki Győr felől haladt az 1401-es számú úton, a győrújfalui Mártírok útján. Nagyjából a Bedő pékségnél áttért a menetirány szerinti bal oldalra, majd onnan – talán mert a sofőr megpróbált korrigálni – a saját sávján keresztül, majd egy buszmegálló padkáján át egy, az út jobb oldalán lévő fának csapódott, amelyre szinte rácsavarodott a személyautó. Egy utas a saját lábán szállt ki – tőle a szemtanúk úgy hallották, hogy éjjeli munkából tartott hazafelé a társaság –, de a tűzoltók csak úgy tudták kiszabadítani a többi bent ülőt, hogy a jármű tetejét is levágták.


Prof. dr. Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos-igazgatója a Kisalföldet arról tájékoztatta, hogy a hozzájuk beszállított négy sérült közül a sofőr – egy férfi – közvetlen életveszélyben van. Többszörös végtag- és medencetörést, súlyos koponya- és mellkasi sérüléseket szenvedett. Egy másik férfi esetében arckoponya- és koponyasérüléseket állapítottak meg. Állapota súlyos, de nem életveszélyes, csakúgy mint azé a hölgyé, aki hasi-mellkasi sérüléseket szenvedett, s őt valószínűleg műteni sem kell. Egy másik fiatal nő könnyű sérülésekkel úszta meg a karambolt, őt csak megfigyelésre tartják bent a kórházban. Mindannyian a húszas, harmincas éveikben járnak.


10.35 - Befejeződött a műszaki mentés és a helyszínelés annál a halálos kimenetelű közúti közlekedési balesetnél, ahol korábban Győrújfalu belterületén egy autó fának csapódott. Az érintett útszakaszon ismét zavartalanul haladhat a forgalom - közölte honlapján a rendőrség.


9.45 - Fotók a balesetről

Fának csapódott egy autó Győrújfalun - Egy ember meghalt


8.00 - A rendőrség közleménye szerint halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt július 7-én 6 óra 28 perckor, a 1401-es számú úton Győrújfalu belterületén. Eddig tisztázatlan okok és körülmények között egy autó fának csapódott. A balesetben egy ember olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, további négy utast a mentők kórházba vittek. Az érintett útszakaszt a rendőrség - a műszaki mentés és a szemle idejére - teljes szélességében lezárta és a forgalmat a környező utakra terelte.



Korábban - Az esethez műszaki mentés céljából a győri hivatásos tűzoltókat riasztották. A baleset következtében a járműbe több ember beszorult, akit a tűzoltók feszítővágó segítségével szabadítanak ki az autóból. A munkálatok idejére az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták - közölte a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!