Győr és környéke

2019.06.24. 16:59

Pályaorientáció a Móra-iskolában Győrben - fotók

A Győri Szolgáltatási SZC Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskolája és Szakgimnáziuma alsó tagozatos munkaközössége "Egyenruhás foglalkozások" címmel projektnapot szervezett a legkisebbeknek, az első-negyedik osztályos kisdiákoknak.

kisalfold.hu

 A program elsődleges célja a pályaorientáció segítése, az egyenruhás szolgálatot teljesítő szakemberektől való közvetlen élményszerzés biztosítása volt.


Az alsó tagozatos diákok találkozhattak az Országos Mentőszolgálat Győri Mentőállomásának munkatársaival, a Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviselőivel, a Magyar Honvédség 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezredében szolgáló katonákkal és Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársával.

Pályaorientáció a Móra-iskolában Győrben

A jelenlévők a tanulók életkorához igazodva tájékoztatták a gyerekeket a munkahelyi tevékenységük időbeosztásáról, a szakmai előmenetel lehetőségeiről, a szükséges iskolai végzettségekről. Az érdeklődő diákok lehetőséget kaptak a kérdésfeltevésre, az iskola udvarán megtekinthették a járműveket és kipróbálhatták az egyes szervek munkaeszközeit, ily módon valódi élménypedagógiai megközelítésben zajlott a pályaorientáció, megvalósulhatott a hiteles személyektől való interaktív ismeretszerzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!