Győr és környéke

2019.06.05. 14:45

Letették a Petz-kórház parkolólemezének alapkövét - videó, fotók

Május 20-tól zárták le a kórházi parkolót, az új parkolólemezt 2020 tavaszától vehetik birtokba az autósok.

kisalfold.hu

A Modern Városok Program keretében megvalósul a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolási infrastruktúrájának fejlesztése, amelynek keretében földszint plusz kétszintes parkolólemez épül, a jelenlegihez képest mintegy 180 új, összesen közel 360 férőhellyel.

 

Letették a Petz-kórház parkolólemezének alapkövét (II) - fotók: Cseh Róbert


A beruházás a kórházi parkolási problémákat hivatott megoldani, az épülő földszint plusz kétszintes parkolólemez elkészültével a jelenlegihez képest mintegy 180 új parkolóhely létesül, összesen közel 360 férőhellyel. A kórházba érkezők türelmét és megértését kérjük az építkezés ideje alatt, várhatóan 2020 tavaszán már az új parkolólemezt használhatják.

 


"A Modern Városok Program győri projektjei között kiemelt hangsúllyal szerepelnek a közlekedésfejlesztési beruházások, amelyek egyik célja a parkolási problémák enyhítése. Az egészségügyi intézmény mellett épülő parkolólemez építése a jelenlegi kapacitást 180 új hellyel növeli. Az építkezés idejére igyekeztünk a lehető legjobb megoldást megtalálni és parkolási alternatívát nyújtani a kórházba érkezőknek, hogy aztán alig egy év múlva már a 21-ik századi színvonalú létesítményben tudjunk megállni autónkkal a kórház közvetlen szomszédságában" – mondta Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere.


A parkolólemez alapkövét szerdán tették le.

 

Letették a Petz-kórház parkolólemezének alapkövét

Előzmények
Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!