Győr és környéke

2019.05.14. 10:13

Vádemelés: gyerekekkel együtt borult fel egy körhinta Téten - fotó

Öt gyermek sérült meg abban a balesetben, amelyet tavaly ősszel egy felborult körhinta okozott Téten.

kisalfold.hu

Előzmény

Az ügyészség közleményéből kiderült, a vádirat szerint tavaly ősszel egy gyermek focitornát tartottak Téten, ahol egy ingyenesen igénybe vehető lánckörhinta is üzemelt.


A berendezés érvényességi ideje egy évtizeddel korábban lejárt, az azt működtető elkövető vállalkozói tevékenysége évekkel korábban megszűnt. A terhelt felkérés nélkül működtette aznap a körhintát, ittas állapotban - olvasható a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség keddi közleményében.


"A húsz személyes körhinta a nem egyenletes súlyelosztás következtében borult fel tíz gyermekkel, akik közül öten könnyebb sérüléseket szenvedtek" - írta az ügyészség.

A felborult hinta 2018 szeptemberében

Az ügyészség a foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt folyamatban lévő bűnügyben a büntetőjogi felelősségét elismerő vádlottal szemben – tárgyalás mellőzéses eljárásban – büntetővégzés meghozatalára tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!