Győr és környéke

2019.05.31. 15:29

Nyit a győri Aranypart II. szabadstrand szombaton!

A strandon 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet. Az Aranypart I. nyitása a Duna és a mellékfolyóinak áradása miatt még várat magára.

kisalfold.hu

Június 1-jén kinyit az Aranypart II. szabadstrand. Az Aranypart I. szabadstrand a Duna és mellékfolyóinak áradása miatt nem nyit ki, utóbbi létesítményt az apadás után, a szükséges takarítási munkálatok elvégzését követően lehet majd használni.


A védett oldalon lévő Aranypart II. szabadstrandon az előkészítő munkálatok részeként a Győr-Szol Zrt. koordinálásában többek között megmetszették a fákat, lenyírták a füvet, lefestették a padokat és pótolták azok hiányzó deszkáit, kihelyezték a víz mélységét jelző bójákat, valamint a helyszínre szállították az életmentéshez szükséges csónakot.

Fotó: Marcali Gábor

Június 1-jétől az Aranypart II. szabadstrandon 8 és 20 óra között mentőőr felügyeli a területet, emellett illemhely, zuhanyzó és öltöző teszi kellemesebbé a kikapcsolódást. A víz fürdésre alkalmas.


A szabadstrand házirendje a biztonság érdekében előírja, hogy a szabadstrandra tilos motorkerékpárral és gépkocsival behajtani, illetve oda kutyát bevinni. Nem szabad tüzet gyújtani és üveget a vízbe vinni. A fürdőzőkre és a napozókra nézve veszélyes lehet a vízparton hagyott horog, ezért a szabadstrandok területén a horgászás is tilos.

 

Fürödni tilos a következő helyeken:


Vannak a városban olyan vízterületek, ahol nem biztonságos a vízben tartózkodás, ezért tilos fürödni az adyvárosi tározótóban, a József Attila-lakótelep területén létesített kettő tározótóban, az Iparcsatorna teljes hosszában, a Rába folyó mindkét felén, a bácsai vízáteresztő zsilip környékén (Holt-Duna-ágban), a pinnyédi híd győri hídfőjénél, a püspökerdei átvágás teljes hosszában, Győr-Újvárosban a Mákos-dűlői volt kavicsbányában, Győr-Gyirmóton a Marcalban, a bácsai bányagödrökben, a Holt-Marcalban (rabkerti tóban) és a győrszentiváni volt szabadstrandon. A Kovalter pihenőpark területe kizárólag napozásra használható.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!