Győr és környéke

2019.05.10. 08:27

Németérettségi 2019 - Mutatjuk a feladatlapok megoldásait! - videó

A német írásbelikkel zárul az érettségik első hete a középiskolákban.

kisalfold.hu

15.00 - Videón a megoldások:

 14.05 - Fotókon a megoldások:

 

Fotók >>


10:49 - Kirándulásszervezés és újságolvasás: ez a két téma a középszintű németérettségi utolsó részében. Az első feladatot hivatalos levél formában kell megoldaniuk, utóbbit - ami a napi újságolvasás, hírszerzés formáit járja körbe - pedig egy fórum bejegyzéseként.


9.34 - Oktatási problémákról, az olvasásról és az önvezető buszokról szólnak a középszintű németérettségi nyelvhelyességgel kapcsolatos feladatai.


8.48 - Egy német matematikusról, egy orosz balett-táncosról, a farmer történetéről, valamint egy képregénymúzeumról is kaptak szöveget a németből középszinten érettségiző diákok.


06.30 - A német nyelvi írásbelikkel folytatódnak az érettségi vizsgák pénteken országszerte.  


Az élő idegen nyelvi írásbeli érettségi vizsgák szerkezete minden idegen nyelv esetében azonos.


Középszinten az írásbeli vizsga időtartama 180 perc. Az első feladatlap - olvasott szöveg értése - kitöltésére 60, a másodikéra -nyelvhelyesség - 30 perc áll rendelkezésre. 15 perces szünet után a hallott szöveg értésére vonatkozó feladatlap megoldása következik 30 percben, majd 60 perc áll rendelkezésre az íráskészséget vizsgáló feladatsorra. Az emelt szintű írásbeli vizsga teljes időtartama 240 perc. A vizsgán az előzőekben is felsorolt feladatlapok szerepelnek ugyanabban a sorrendben, azonban a feladatok megoldására fordítható időtartam 70, 50, 30 és 90 perc.


Az íráskészséget vizsgáló feladatok megoldásához mindkét szinten használható nyomtatott szótár, amelyről a vizsgázónak kell gondoskodnia, a többi feladatsornál semmilyen segédeszköz nem használható.


Az érettségi dolgozatokat központilag kidolgozott javítási-értékelési útmutatók alapján javítják és értékelik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!