Győr és környéke

2019.05.08. 16:15

A konzira is jutott a felújításból Győrben

A homlokzati vakolás, pinceszigetelés felújítása, nyílászárók cseréje, az eső- és csapadékvíz bekötések megfelelő kialakítása mellett a tornaszoba is megújult.

kisalfold.hu

A tankerület tizenkét felújított iskolája közt volt a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium, Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium rendbetétele, mely nemrégiben készült el 148 millió forintból. Blazovicsné Varga Marianna tankerületi igazgató elmondta: a homlokzati vakolás, pinceszigetelés felújítása, nyílászárók cseréje, az eső- és csapadékvíz bekötések megfelelő kialakítása mellett a tornaszoba is megújult.


Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő kiemelte, ráfért már az intézményre a rekonstrukció. Azt ígérte, a tanintézmények fejlesztése folytatódik. Baross Gábor iskolaigazgató szerint az iskola színvonalához méltatlan állapotokat sikerült megszüntetni, s nemcsak a főépület, hanem a zenetermek egy részének helyt adó „kisház" is új köntöst kapott a konziban.


Az elmúlt időszakban közel négymilliárd forint pályázati forrás érkezett a Győri Tankerületi Központba az iskolák tartalmi és infrastrukturális fejlesztésére, melynek köszönhetően hét győri iskola 532 millió forintból újult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!