Győr és környéke

2019.05.29. 17:48

62 millióból újult meg a nádorvárosi ravatalozó

Befejeződött a győri Nádorvárosi köztemetőben a Szentlélek-templom melletti új ravatalozó teljes belső és részleges külső felújítása.

kisalfold.hu

A szerdai átadó ünnepségen Borkai Zsolt polgármester elmondta, hogy 62 millió forintot költöttek a beruházásra, mert fontosnak tartják, hogy a győriek méltó körülmények között búcsúzhassanak szeretteiktől.


A létesítményt dr. Veres András győri megyés püspök áldotta meg. Beszédében úgy fogalmazott: "Csak gratulálni lehet az önkormányzatnak, hogy ekkora gonddal, figyelemmel van a temetőre. Egy haláleset mindnyájunk életében az egyik legérzékenyebb esemény, akár távoli ismerősről, akár barátról, hozzátartozóról van szó. Nem véletlen, hogy Az ember tragédiájában már úgy kiált föl Ádám, hogy »Csak az a vég, csak azt tudnám feledni!« Sokan vannak így ma, különösen akik reménytelenül, istenhit nélkül halnak meg, de esetükben is fontos, hogy olyan helyen búcsúzhassanak el tőlük szeretteik, ami ezt a pillanatot elviselhetőbbé, jobbá teszi. Bízom benne, hogy itt mindenki vigasztalást, reményt fog kapni."


A beruházás egyik legfontosabb eleme a talajvíz- és általajvíz-elvezető rendszer kiépítése volt. Az épület melletti területen draincsöveket helyeztek el a földben, ami lehetővé teszi, hogy megszűnjön a falak korábban tapasztalható vizesedése. A ravatalozó előtti tér burkolatát kicserélték, előregyártott elemekkel fedték le a területet. A bejárat felé vezető út melletti külső falon a hibás kőlapokat újakkal pótolták.


Teljesen megújult a létesítmény belső része. A régi székeket felváltó tölgyfa ülőbútorokon kívül új katafalk, szószék, ajtók és gyertyatartók kerültek a korábbiak helyére. Kicserélték a lámpatesteket, a helyiség funkciójához illeszkedő ledvilágítást építettek ki, felújították a hangosításra szolgáló technikai berendezést. A falakat újravakolták és lefestették, a padozatot járólappal burkolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!