Győr és környéke

2019.04.06. 10:30

Tiltakozás miatt nem változott a forgalmi rend Gyirmóton

Gyirmót déli része sajnos közvetlenül nem szolgálható ki buszjáratokkal - tudtuk meg az ÉNYKK-tól.

kisalfold.hu

Olvasói üzenet: „Gyirmóton élünk, a stadion felőli oldalon, ami közel van a 83-as főúthoz. A buszközlekedéssel van gondunk. Gyirmótra az 1-es busz jön, ritkán jár és nem érinti Győrben Adyvárost és Gyirmót másik felén közlekedik. Hébe-hóba jön a 37-es, de ugyanazon az útvonalon halad Gyirmóton. Azt, hogy eljussak Adyvárosból az Aranyhal étteremig, csak átszállással lehet megoldani. Sajnos a 32-es, a 34-es és a 36-os busz is Csanak felé megy, így nem érintik a 83-as főúton a buszmegállókat. Megpróbáltam azt, hogy a 32-es, a 34-es vagy a 36-os buszról leszálltam Csanakon és át akartam szállni a 22-es buszra, de azt öt perccel lekéstem. A vidéki járatnak hiába van buszmegállója a 83-as főúton, a horgásztónál, azt csak felszállásra lehet használni. Jó lenne, ha jobb megoldás lenne a gondunkra!"

Az ÉNYKK Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. tájékoztatása szerint Győr-Gyirmót és Adyváros között az utazási lehetőséget csúcsidőben a 37-es jelzésű közvetlen autóbuszjáratok biztosítják. Csúcsidőn kívül pedig a Marcalvárosban, a Kovács Margit utcánál lévő megállóból, az 1-es vonalról biztosított az átszállási lehetőség a 11, a 11Y, a 14, a 14B, a 23, a 23A, a 24, a 25 és a 28 jelzésű vonalakra. Utóbbi lehetőségek révén a kisebb forgalmú időszakokban is általában néhány perces átszállási idővel lehet utazni a két városrész között. Ennél több közvetlen járat indítását az érintett utasok alacsony létszáma sajnos nem teszi lehetővé.

Képünk illusztráció.

A társaság lapunkhoz eljuttatott közleményéből az is kiderült, hogy Gyirmóton jelenleg valóban egyetlen útvonalon, a Szent László úton közlekedhetnek csak autóbuszjárataik. A zrt. ugyan az elmúlt években kezdeményezte a szolgáltatás bővítését a stadion környékének irányába, ami több szempontból is kedvezőbb közlekedési rend kialakítását tette volna lehetővé. Azonban a Ménfői út lakóinak tiltakozása miatt az elképzelés nem valósulhatott meg. Így Gyirmót déli része sajnos közvetlenül nem szolgálható ki buszjáratokkal, hanem vagy a Szent László útra, vagy a Ménfőcsanak, Új élet út megállóhelyre (20Y, 21, 21B, 22, 22B vonalak) történő átgyaloglással érhető el.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!