Győr és környéke

2019.04.30. 11:01

Testvére 11 éves kislányát zaklatta - két év kilenc hónap börtönre ítéltek egy megyei férfit

A kislányt tíz alkalommal is szexuálisan zaklatta.

Az ügyészség fellebbezése alapján járt el a másodfokú bíróság, amikor a vádirat szerint szexuális erőszakot megvalósító, de az elsőfokú ítélet szerint tettleges becsületsértésnek minősített bűncselekmény kapcsán megváltoztatta a járásbíróság ítéletét.


A Győri Járási és Nyomozó Ügyészség a negyven éves férfit tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettével vádolta. A vádirati tényállás szerint ugyanis az elkövető a testvére tizenegy éves kislányát 2016. évben tíz alkalommal is szexuálisan zaklatta a Győr-Moson-Sopron megyei otthonukban.


Az elsőfokú bíróság a cselekményt tettleges becsületsértésnek minősítette és az elkövetőt négy hónap, végrehajtásában két évre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte.


Az ügyészi fellebbezés során eljáró másodfokú bíróság azonban megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és a cselekményt a vádirati minősítés szerinti tizenkettedik életévét be nem töltött személy sérelmére, folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntettének minősítette, egyúttal két év kilenc hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést szabott ki a terhelttel szemben. Az ítélet jogerős.


Képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!