Győr és környéke

2019.04.24. 08:35

Győri parkolóház-építés a kórháznál: egy hét a kezdésig - fotó, térkép

Április 30-án átveszi a volt Vadász-laktanya területét a kivitelező. Várhatóan május 20-ra elkészül az ideiglenes parkoló. Ezt követően a Petz-kórház rendelőintézete melletti parkoló nagy részét lezárják. Megvannak a legfontosabb dátumok.

Sudár Ágnes

Többször megírtuk, legutóbb egy hónapja, hogy célegyenesbe ért a győr-adyvárosi és a kórházi parkolási mizériát megoldani szándékozó parkolólemez-építés. Cikkünkben megneveztük a kivitelezőt is, eldőlt ugyanis, hogy a WHB-csoport építi meg a 359 kocsi befogadására alkalmas óriásgarázst (ez 218-cal több autót tud fogadni, mint amennyi jármű jelenleg a kórháznál parkolhat).

 Ahol most autók állnak (helyet keresve köröznek), ott hamarosan építkezés kezdődik. Fotó: Mészáros Mátyás

Jeleztük azt is, hogy a munkálatok 2020-as befejezéséig még a mostaninál is nehezebb helyzetre kell számítani, ugyanis az építéshez a parkolót le kell zárni.


Ez azt is jelenti, hogy mintegy 500 méteres gyalogút vár majd arra, aki a beteg hozzátartozóját látogatni megy a kórházba. Aki beteget hoz, az leteheti a bejáratnál, de parkolni nem parkolhat ott, el kell mennie az ideiglenesen kialakított helyre (a volt Vadász-laktanya területén), majd visszasétálni a kórház bejáratához. Ezt térképen is mutatjuk önöknek.


A legfontosabb dátumokat és adatokat lekértük a kivitelezőtől és az önkormányzattól, érdemes figyelni ezekre.


Elsőként az ideiglenes parkolót alakítják ki, a WHB egy hét múlva, április 30-án veszi át a volt Vadász-laktanya területét. A kivitelezőnek 20 napja lesz arra, hogy az ideiglenes parkolót kialakítsa – ez idő alatt közterület még nem lesz lezárva, a kórháznál lesz lehetőség parkolásra.

Térképen mutatjuk az útvonalat, ahol gyalogosan be lehet jutni az ideiglenes parkolóból a kórházba.


Várhatóan május 20-ra elkészül a Szent Imre út irányából megközelíthető ideiglenes parkoló, ahol 222 jármű tud majd ingyenesen parkolni. A parkoló nem lesz őrzött.


Ha elkészült az ideiglenes parkoló, a rendelőintézet mellett található parkoló nagy részét lezárják. De a mozgáskorlátozott-igazolvánnyal rendelkezők továbbra is behajthatnak.


Várhatóan júliusra elkészül a kórházi dolgozók részére a belső parkolólemez 41 új parkolóhellyel. A lezárás addig őket is érinti.

A kivitelezés várhatóan 2020 tavaszára fejeződik be. Átlagosan 70–80 szakember dolgozik majd az építkezésen, de lesz olyan pillanat, amikor egy időben több mint 120-an lesznek.


Már korábban eldőlt, mennyit kell majd fizetni: a győri közgyűlés döntése alapján a III. díjövezetbe sorolták, itt a díj hétköznapokon 100 forint óránként, a hétvégi parkolás pedig ingyenes.

Különlegesség

180 napelem kerül a parkolólemez tetejére. Ilyen megoldást még nem nagyon alkalmaztak eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!