Győr és környéke

2019.04.26. 11:14

Győr, Mosonmagyaróvár, Mórichida - Három nagyszerű program a hétvégére

Amit ajánlunk: tánc, lovaglás filmnézés.

kisalfold.hu

1. A Tánc Világnapja

Tánc Világnapi Gála

Győr, Vaskakas

április  26., péntek, 18 óra

A Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégium évente hagyományosan megrendezi a tánc világnapján ünnepi gálaműsorát. Az est érdekessége, hogy míg az első felvonásban a rendező intézmény enged betekintést képzése sokszínű mivoltába, addig a második felvonásban az iskola egykori tanulói – jelenleg a budapesti, győri, kecskeméti, miskolci, soproni, szegedi, bécsi, pozsonyi, prágai társulatok táncosai – térnek vissza a hazai színpadra. Jegyek kaphatók az iskola titkárságán és a helyszínen.


Jegyek elővételben a Győri Tánc- és Képzőművészeti Általános Iskola, Szakgimnázium és Kollégiumban, valamint a Vaskakas Művészeti Központban vásárolhatóak.


Táncvilágnapi gálaműsorok Mosonmagyaróváron

április 26–27., péntek-szombat

Fehér Ló Közösségi Ház, 17.30 óra


Április 26., péntek: Ünnepi gálaműsor Szigeti Gábor táncpedagógus emlékére. Belépő: 700 forint.

Április 27., szombat: Folklórműsor érdeklődő kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A belépő ára: 700 forint.

2. Háromnapos fogathajtás Mórichidán

A hétvégén rendezik meg a községben a harmadik Mórichidai Fogathajtó Versenyt. A háromnapos esemény április 26-án, pénteken kezdődik, délután egy órától a díjhajtást láthatja a közönség a helyi sportpályán. Április 27-én, szombaton délután fél egytől lesz a maratonhajtás az úgynevezett Csangota melletti pályán. Este fél nyolctól hirdetnek eredményt és tartják az ünnepélyes díjátadást. Április 28-án, vasárnap délelőtt tíz órától az akadályhajtást rendezik, szintén a sportpályán. Délután két órakor a meghívásos fogathajtást nézhetik meg az érdeklődők.

 

3. #magyarfilmnapja Győrben, a Rómer Házban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!