Győr és környéke

2019.03.31. 11:54

XXL-s ellenőrzést tartottak a rendőrök Győr környékén - videó, fotók

A rendőrök előbb az M1-es autópálya megyei szakaszán állították meg a sofőröket. Aztán a városban, a bringások sem maradtak ki.

kisalfold.hu

Szabálytalan előzések


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőri állománya a közrend és a közbiztonság, valamint a közlekedésbiztonság fenntartása érdekében, folyamatos ellenőrzéseket végez az autópálya megyei szakaszán. Ennek keretében az M1-es autópálya, 100-as és 142-es kilométerszelvénye között közrendvédelmi, határrendészeti, bűnügyi és közlekedésrendészeti szempontból vizsgálták a megállított járműveket, az utasokat és a szállítmányt is.


A rendőrök a balesetek megelőzése érdekében kiemelt figyelmet fordítottak a tehergépjárművek szabálytalan előzéseinek, a leállósáv indokolatlan használatának visszaszorítására, a teherszállítási és vontatási szabályokat megszegők, valamint az ittas, vagy bódult állapotban vezetők kiszűrésére.

 

A bringásokat jó tanácsokkal látták el.


Ittas vezetők


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság és a Győri Rendőrkapitányság rendőrei - a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében - fokozott közúti ellenőrzést folytatták Győr belterületén. Az akció ideje alatt a rendőrök 48 esetben állapítottak meg jogsértést, ezekből járművezetés ittas állapotban bűncselekmény elkövetése miatt 2 esetben büntetőeljárást indítottak.


Közigazgatási eljárást kezdeményeztek 2 esetben ittas vezetés és 40 esetben biztonsági öv használatának elmulasztásáért, illetve közlekedési szabályszegés miatt helyszínbírságot négy alkalommal szabtak ki. Az intézkedések alkalmával egy körözöttet elfogtak, míg egy másik tartózkodási helyét megállapították.

 


Látni és látszani elv


Az ellenőrzés során a baleset-megelőzési szakemberek felhívták a kerékpárral közlekedők figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. A látni és látszani elv jegyében megajándékozták őket lámpával, fényvisszaverő eszközökkel, valamint láthatósági mellénnyel.


Az akció célja a szabályokat durván megsértők cselekményeinek visszaszorítása, a baleseti vészhelyzetek csökkentése, a közlekedési fegyelem további szilárdítása és elsősorban az ittas, illetőleg a bódult állapotban lévő járművezetőkkel szembeni fellépés volt.

Fotók: Police.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!