Győr és környéke

2019.03.05. 18:05

Családi tragédia Káptalanfán - Második hónapja fekszik a győri kórházban a 3 éves kislány

Túlélte a borzalmat, de az életét jó eséllyel meghatározzák majd a sérüléseinek következményei. A káptalanfai családi tragédia legkisebb sérültjét továbbra is a Petz-kórházban ápolják.

Sudár Ágnes

Második hónapja fekszik a győri kórházban a január 10-i családi mészárlás legfiatalabb túlélője. A tragédia híre bejárta a sajtót, sokan bizonyosan nem felejtik azóta sem: a féltékenységi őrület odáig vitt egy osztrák férfit, hogy 22 éves szerelmét s annak családját ki akarta végezni. Megölte a családapát, életveszélyesen megsebesítette az anyát, a szerelmét s annak hároméves húgát. Megsérült továbbá egy hatéves kislány is, a többiek – pusztán a szerencséjüknek köszönhetően – el tudtak menekülni a megállás nélkül tüzelő férfi elől. A gyilkos végül főbe lőtte magát. 

 

A sérültek több kórházba kerültek, a hároméves kislányt Győrbe hozta a mentő. Több műtéten átesett azóta, az idegsebészeti beavatkozás volt az oka, ami miatt a Petz-kórház s annak specialistája fogadta. Állapotáról többször írtunk, legutóbb épp egy hónapja: Már le tudták venni a lélegeztetőgépről a meglőtt kislányt. A kérdés akkor még az volt, hogy túléli-e a súlyos sérüléseket a kislány, s lesznek-e maradványtünetei. 

 

 A válasz egyre bizonyosabbnak tűnik. Az első legalábbis, mert nincs közvetlen életveszélyben, hetek óta nem szorul gépi lélegeztetésre. Az érzékszerveinél (látás-hallás) azonban sajnos félő, lesznek maradványtünetek. Egy hónapja még a poszttraumás sokk is aggasztotta a kezelőorvosokat, a kisgyereket kísértette annak a borzalmas éjszakának a tudat alatti emléke. Hosszú út vár még rá, mondják a kezelőorvosai, mi nem tehetünk mást, szurkolunk neki.

ElőzményekHírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!