Győr és környéke

2019.03.14. 22:05

A növényeket ápolták a Testvérvárosok parkjában Győrben - fotó

Jelentős növényápolási munkák voltak Győr belvárosában, a Testvérvárosok parkjában.

kisalfold.hu

A közismertebb nevén McDonald’s udvar az emeletes lakó és irodaházak által körülzárt belső udvar, ahol szükségessé vált a növényzet szakszerű visszavágása. A szűk tér miatt az itt élő platánfák jelentősen túlnőtték életterüket, egyes helyeken az ágak már közel voltak az épületekhez. 


A Győr-Szol Zrt. koordinálásában a munkát nehezítő utcabútorok - padok, korlátok – ideiglenes leszerelését követően megtörtént az említett fák szakszerű, erőteljesebb metszése, amelyhez a magasban végzett speciális munka miatt alpintechnikai megoldásokat is alkalmaztak a szakemberek. A beavatkozásnak köszönhetően a fák újult erővel hajtanak ki. 


A munkák ideje alatt a Testvérvárosok parkjában lévő, külön engedéllyel használható parkolókat az élet és vagyonbiztonság érdekében lezárták, a metszés befejeztével a hosszú hétvégére azonban már megnyitották azokat. A Baross Gábor sétálóutcát a II. János Pál térrel összekötő gyalogos átjáró mindvégig használható volt, akárcsak a gyorsétterem terasza.


A Győr-Szol Zrt. megköszöni a lakók és a közlekedők türelmét és megértését.


Fotó: O. Jakócs Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!