Győr és környéke

2019.02.06. 12:35

Könyv, mozi, színház - Ágas-bogas címmel ír netes naplót a győri blogger

Gulyás Melinda több mint két éve posztol csattanós, humoros, velős bejegyzéseket irodalmi, film- és színházi élményei kapcsán. A Bohém rapszódiától a Napszálltáig rengeteg különféle alkotás ösztönözte már írásra, és véleményét sosem rejti véka alá a szerző.

Ihász Nóra

2016 karácsonyán azt kértem az egyik fiamtól, hogy csináljon nekem egy blog felületet, ahol filmekről, könyvekről, színházról írhatok. Mindezt megelőzte, hogy 3 évvel ezelőtt írtam egy novellát a Magyar Radír pályázatra, amit a Kisalföld és a Tarandus Kiadó szervezett. Ez az írás végül bekerült az antológia 55 műve közé

- emlékezett vissza Gulyás Melinda, aki az írást hobbiból, szenvedéllyel műveli. Főállása egészen más terület: 34 éve dolgozik gyógypedagógusként, értelmileg sérült fiatalokkal foglalkozik a győri Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézményben; és a Pedagógiai Szakszolgálatnál 3 év alatti hallássérült kicsikkel dolgozik.

Gulyás Melinda számára az írás kikapcsolódás, és önkifejezés, amibe lazaságát, és szerteágazó véleményét egyaránt beleviheti.

Gulyás Melinda számára az írás kikapcsolódás, és önkifejezés, amibe lazaságát, és szerteágazó véleményét egyaránt beleviheti.

Gulyás Melinda mindig is szülővárosában, Győrben élt. A Révai Miklós Gimnáziumban érettségizett, majd Budapesten tanult gyógypedagógiát. Az irodalomhoz és az olvasáshoz mindig szoros szálak fűzték. Három - most már felnőtt - fiúgyermeke van.


 

A blog indulása óta sok-sok visszajelzést kaptam, de ezek többsége barátoktól, ismerősöktől érkezik, így nem igazán objektív vélemények. Jelenleg egy-kétszázan olvasnak. Sosem az volt a célom, hogy minél nagyobbra duzzadjon ez a szám, de néha nagyon örülnék néhány olyan visszacsatolásnak, amik idegenektől érkeznek.

 


Nemcsak ír, de követ is blogokat, illetve vlogokat. Egyik kedvence Szirmai Gergely, a Hollywood Hírügynökség készítője. "Puzsér Róbert bejegyzéseit is el szoktam olvasni, mert néha kell egy kis provokáció".


Gulyás Melinda esti rutinjába tudta beilleszteni szeretett hobbiját: leül számítógépe elé, válaszol pár e-mailre, betesz egy kis halk zenét, kifújja a napi zsivajt, és ír.

 

Kisimulnak az idegszálak, és elkezdek írni. Általában előre összeállnak a fejemben a gondolatok, és 10-15 perc alatt megírok egy bejegyzést. 3-4 átolvasás után rögtön felteszem az oldalra, és Facebookon is posztolom. A barátaim, kollégáim el szoktak látni néhány ötlettel, ők miről írnának, vagy milyen részletre térnének ki egy film, egy könyv kapcsán

- meséli az Ágas-bogas blog szerzője, aki gyermekei kirepülése óta tölt egyre több időt írással, ami egyfajta magától alakuló önmegvalósítás is egyben, ahogy ő fogalmazott nevetve: kulturális kapuzárási pánik.


Gulyás Melinda az elmúlt 10 évben fordult a klasszikusok felől a kortársak felé: nagy érdeklődéssel követi a posztmodern irodalmat, napjaink filmjeit, a legújabb színházi előadásokat. Ebben férje is gyakran partner. "Bár ő még ennél is jobban szereti a történelmi tényeket, a régi idők érdekességeit. Ő álmodta és valósította meg a Régi Győrt".

 

 

A nagy klasszikusok kapcsán azt az érzést idézte fel a blogger, hogy a Hair című filmet sem szeretné például mai szemmel újranézni, nehogy átíródjon benne az az emlék, amikor a gimnázium első évére készülve először látta a filmet barátaival.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!