Győr és környéke

2018.12.03. 14:26

Szén-monoxid szivárgott egy sokorópátkai házban

Megszólalt a szén-monoxid-érzékelő vasárnap éjszaka.

Szén-monoxid-szivárgás gyanúja miatt riasztották a pannonhalmi hivatásos és a győrszemerei önkéntes tűzoltókat Sokorópátkára, egy Kossuth Lajos utcai családi házhoz vasárnap éjszaka.


Az ingatlanból, ahol jelzett az érzékelő berendezés, előzőleg szén-monoxid-mérgezés gyanújával egy ember kórházba került. A tűzoltók a gázszolgáltatóval méréseket végeztek és a műszer a cserépkályha közelében kimutatta a mérgező gázt. Felhívták a tulajdonos figyelmét, hogy a kályhát ne használják, amíg azt felül nem vizsgálják. A lakók más módon is tudtak fűteni, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.


Felhívjuk a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, vízmelegítő készülékek, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek. A szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, így életet menthet. Szellőztessen rendszeresen, ellenőriztesse fűtőberendezését, kéményét!


Mindenki részére javasoljuk a szén-monoxid érzékelők beszerzését és beszerelését!


A szén-monoxid-érzékelők csak akkor tudják betölteni funkciójukat, ha megbízható típust szerzünk be, és azt a gyártó előírásainak megfelelő helyre és megfelelő módon telepítjük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!