Győr és környéke

2018.12.08. 10:27

Győri kislány is a játszik a Honfoglaló Mikulás mai különkiadásában

A Duna Televízió kvízjátékának szombat esti különkiadásában 11 éves gyerekek vetélkednek egymással.

Munkatársunktól

A Duna Televízió kvízjátékának, a Honfoglalónak szombat esti Mikulás különkiadásában 11 éves gyerekek vetélkednek egymással, ezen a napon ugyanis minden róluk szól! A kis hadvezérek december 8-án 19.30-tól szállnak harcba Magyarország megyéiért a népszerű online területhódító kvízjáték televíziós változatában. A rendhagyó adásban az egyik versenyző a győri, hatodik osztályos Dékány Dorottya, akinek édesapja már egyszer elhódította a Honfoglaló bajnoki címét. Dorottyához közel áll a történelem és nagyon szívesen lovagol, kosarazik, úszik és légtornázik. Nem lesz egyszerű dolga az ellenfeleinek!


"Nagyon szeretek honfoglalózni. Társasjátékunk még nincs, ám édesapámmal az online verzióval sokat játszunk."


A szigligeti Dóka Bálint is a Honfoglaló kis hadvezérei közé tartozik. Kedvenc tantárgya a matek és szabadidejében külön angolra jár és triatlonozik. Vajon lesz, aki kifog rajta?


"A Honfoglaló az egyik kedvenc játékom, nagyon várom az ütközetet."

 

Fotó: Bara Szilvia

Fotó: Bara Szilvia


A harmadik hadvezér Csillag Attila, aki egy budapesti angol két tannyelvű iskola tanulója. Informatika, történelem, biológia, földrajz – mindegyikben otthon érzi magát. Olvasási szenvedélyét nagypapájától örökölte. Igazán sokoldalú tehetség.

"Két éve játszok Honfoglalót. A stratégiám, hogy megtámadom az összes várat és ledöntöm."


A kis honfoglalók vágya az volt, hogy kipróbálhassák a felnőttek játékát, és most itt a lehetőség! A cél ezúttal is Magyarország meghódítása lesz.


– A nézők igazán különleges adásra számíthatnak szombat este, amelynek ötlete a gyereknapi különkiadás után született. Élvezem az adásokat a kis hadvezérekkel: viccesek, kedvesek, okosak. Lehet látni, mennyire tájékozottak és mennyire otthon vannak a különböző témakörökben. Természetesen megjutalmazzuk a gyerekeket, mindenki kap társasjátékot és családi élményprogramok is várják őket. Nagyon várom a Mikulás különkiadást! – árulta el Szente Vajk, a Honfoglaló műsorvezetője.


Honfoglaló – ahol a tudás valóban hatalom! Mikulás különkiadás – Kis hadvezérek 2018. december 8-án 19.30-kor a Duna Televízió műsorán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!