Győr és környéke

2018.12.03. 11:04

Embercsempészéseket szerveztek Hegyeshalomig, távollétükben ítélték el a házaspárt

2017-ben rendszeresen szállítottak Magyarországon jogtalanul tartózkodó személyeket a déli határtól Hegyeshalom térségébe.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség egy házaspárral szemben – távollétükben – emelt vádat szervezőként elkövetett minősített embercsempészés miatt.

 

Az oltalmazott státuszú pakisztáni állampolgár és magyar állampolgárságú felesége a vádirati tényállás szerint öt győri férfit irányított, akik 2017-ben rendszeresen szállítottak Magyarországon jogtalanul tartózkodó személyeket a déli határtól Hegyeshalom térségébe.

 

A szervezők az egyik férfival még utóbbi letartóztatásának ideje alatt is egyeztettek a szállításokról egy szabálytalanul a büntetés-végrehajtási intézetben tartott telefonon.

 

Az embercsempészések végrehajtóinak felelősségre vonása - akik közül négy elkövető személyi szabadságot korlátozó kényszerintézkedéssel érintett – a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség vádirata kapcsán idén nyáron bírósági szakba lépett.

 

A szervezőket a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség – ismeretlen tartózkodási helyük miatt – idén nyáron távollevő terheltté nyilvánította. Velük szemben nemzetközi és európai elfogatóparancs is kibocsátásra került.

 

A házaspárral szemben a Győri Törvényszék fog eljárni, mivel a terhükre rótt bűncselekmény tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!