Győr és környéke

2018.10.19. 14:57

Összemosódik a munka- és a szabadidő az okostelefonok miatt? - Szavazzon!

Szabadságunk idején, a munkába utazás, a hazajutás alatt is gyakran munkahelyi e-mailjeinkkel foglalkozunk. Szakértők szerint ezért ennek az időnek is bele kellene számítania a munkaidőbe.

kisalfold.hu

Szinte természetessé vált, hogy szabadságunk alatt is ránézünk munkahelyi levelezésünkre, ilyenkor is keresnek minket főnökeink, ügyfeleink, kollégáink telefonon. A munkába utazás, a hazajutás alatt is gyakran munkahelyi e-mailjeinkkel foglalkozunk. Szakértők szerint ezért ennek az időnek is bele kellene számítania a munkaidőbe és gondolni kell annak testi-lelki hatásaira, hogy az okostelefon-használat miatt egyre inkább összemosódik a munka- és a szabadidő, felborul és a munka és a magánélet közti egyensúly. Van, aki direkt nem is válaszol munkaidő után a munkahelyi e-mailjeire, és van, ahol már olyan szabályozás bevezetését fontolgatják, mely szerint a főnök a munkaidő lejárta után el se küldhetné az e-mailt beosztottjainak, azzal a mondattal együtt se, hogy majd csak munkaidőben vár arra választ.

 

Kíváncsiak vagyunk, mi erről olvasóink tapasztalata, véleménye. Kérjük, válaszoljon az alábbi kérdésekre!Véleményét megírhatja hozzászólásként is vagy elküldheti a [email protected] e-mail címre!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!