Győr és környéke

2018.10.24. 12:26

Értékes csere Nemak és az EDAG között

Mi történik, ha két neves duális képző vállalat összefog? A tanulók értékes tapasztalatokat és élményeket szereznek.

kisalfold.hu

Pontosan ez történt a Nemak és a német EDAG győri járműfejlesztő mérnöki irodája között, ahol szintén folyik duális képzés. A Nemaknál üzemi körülmények között töltik a gyakorlatukat a leendő anyagmérnökök, míg az EDAG-nál leendő gépészmérnök, illetve járműmérnök kollégák tanulnak, nagyrészt mérnökirodai körülmények között. Hogy egy kicsit kitekintsenek a saját területükről, a két cég diákjai 2–2 hetet töltöttek a másik vállalatnál.

A Nemaknál a fémmegmunkálásba kóstolhattak bele a fejlesztőmérnöknek készülő hallgatók, akik fém alkatrészeket készítettek és szereltek, valamint kipróbálták az öntödei szakmában kulcsfontosságú kézi formázást is, míg a Nemak anyagmérnökjelöltjei – mérnöki tervezési feladatként – számítógéppel segített számítások és szimulációk alapján papírhidat építettek az EDAG-nál.


A szakmai csere kölcsönösen értékes tapasztalatot jelent mindkét félnek.

Jó példája ez annak, mit nyújthat, ha a képzésben nyitottak vagyunk. Folyamatosan keressük az új utakat, a lehetőségeket az együttműködésre és a tapasztalatcserére, amit az EDAG-gal is folytatni szeretnénk"

– mondta dr. Kovács Miklós, a Nemak duális képzési szakértője. 

Címkék#Győr
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!