Győr és környéke

2018.10.12. 17:15

28 pálffys diák tartott élménybeszámolót külföldi munkatapasztalataikról Győrben - fotók, videó

A győri Pálffy-iskola élménybeszámoló rendezvényt tartott az Erasmus+ mobilitási program kapcsán október 12-én. Idén nyáron összesen 28 tanuló végezhetett szakmai gyakorlatot külföldön - tapasztalataikat, élményeiket ők osztották meg a többi diákkal és tanáraikkal.

Ihász Nóra

A Győri Szolgáltatási Szakképzési Centrum Pálffy Miklós Kereskedelmi és Logisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája olyan lehetőségek megragadására biztatja diákjait, mint például a külföldi tapasztalatszerzés és az idegen nyelvű kommunikáció fejlesztése.


Ezek jó kombinációja az Erasmus+ program, amin keresztül egy egyhónapos szakmai gyakorlatot végezhettek a tanulók különböző külföldi városokban.

 


16 diák utazott az Egyesült Királyságba, 12 tanuló pedig Németországba. Az október 12-én elhangzott fényképes beszámolók alapján felejthetetlen kalandokban és újabbnál újabb szakmai ismeretek elsajátításában volt részük.

 

Remélem az előadásokat hallgató diákok közül sokan kedvet kapnak a jövő évi pályázáshoz. Szeretném megköszönni a szervező és kísérő tanároknak az ebbe fektetett munkát

– mondta nyitóbeszédében Leszkovich György tagintézmény vezető.

 

Nézze meg galériánkat! Fotók: Cseh Róbert


Kollárné Fekete Ágnes angoltanár –, aki egyben főszervezője is a mobilitási programnak – a következőket emelte ki az eseményen.

 

Európa szerte ma tartják az Erasmus Days elnevezésű élménybeszámolókat. A Pálffy-iskola diákjai a kereskedelem és logisztika területén szerezhettek új tapasztalatokat. Négyféle bizonyítvánnyal térhettek haza külföldről, ezeket most adjuk át ünnepélyes keretek között.

Az átadó előtt a részt vevő tanulók álltak színpadra, hogy nyári élményeiket társaikkal is megosszák. Fotókkal és diasorral mutatták be mennyi mindennel gazdagodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!