Győr és környéke

2018.08.10. 22:14

Több győri utca úszott a heves zivatarok után, a szennyvíz is okozott gondot - fotók, videó

A Pannónia utcában a szennyvíz a garázsokban, udvarokon és pincékben landolt. A Pannon-Víz átvizsgálja a szennyvízelvezető hálózatot itt.

Szeghalmi Balázs

Szombat, 7.47


"Megszokott jelenség Győr utcáin, hogy a nagyobb esőzések alkalmával a szennyvízcsatornák a felszínre ürítik tartalmukat. Győrszabadhegy sem kivétel, a Pannónia utcában ugyanakkor extra jelenségként tartjuk számon, hogy az utcán megutaztatott szennyvíz végül garázsainkban, udvarainkon, majd legvégül pincéinkben ‘landol’.


A jelenséget sajnos az váltja ki, hogy a garázssoron felgyülemlett vizet képtelen elvezetni a direkt erre a célra épített aknarendszer, ugyanis annak kifolyója az adyvárosi tó vízszintje alatt van… Ilyetén tehát minden egyes nagyobb eső után alkalmi szennyvíztározóvá válik a Pannónia utca közepe. Jó lenne, ha erre valós megoldás születne" - írta Olvasónk. A Pannónia utcában tapasztalt nehézségekről megkérdeztük a Pannon-Víz munkatársait.


A Pannon-Víz átvizsgálja a szennyvízelvezető hálózatot


"A csapadékvíz elvezető rendszerrel van gond a Pannónia utcában, melyet az Útkezelő Szervezet üzemeltet. A szabadhegyi városrészben külön csőhálózat gyűjti a szennyvizet és egy másik a csapadékvizet (elválasztott rendszer). Ha a csapadékvíz elvezető rendszer túlterheltté válik, a visszatorlódott csapadékvíz kimossa a szennyvíz csatornák tartalmát is. Az utóbbi 2-3 zápornál már előfordult hasonló eset, a gondot jeleztük a rendszer üzemeltetőjének.


A szennyvíz elöntések helyét lemosattuk és fertőtlenítettük az elöntött közterületeket, most is ezt fogjuk tenni. A kivizsgálásban együttműködünk az Útkezelő Szervezet szakembereivel, hiszen nem okozói, hanem elszenvedői vagyunk az elöntéseknek. Az elkövetkezendő napokban a térségben átvizsgáljuk az általunk üzemeltetett szennyvízelvezető hálózatot" - közölte kérdésünkre Tóth László, a Pannon-Víz diszpécser-szolgálatának vezetője.   

 


Gyárváros


"A csapadékvízelvezetés megoldatlansága miatti lefolyódugulások következményei láthatók a Gyárvárosban készült fotókon. Kell 1,5- 2 óra és emberi beavatkozás a felgyülemlett víz lefolyásához" - írta másik Tudósítónk.

 

Úsztak a gyárvárosi utcák a heves zivatarok után - fotók: Tudósító


20.15 - Sok munkát adnak a heves zivatarok a tűzoltóknak Győr környékén 


A felgyülemlő esővíz és a kidőlt fák okozzák a legtöbb gondot az ország nyugati része felett elvonuló zivatarok és az azokat kísérő széllökések nyomán. Győrben, egy Madách utcai társasház udvarán egy fa ágai lehasadtak, akadályozták a közlekedést.

 

A vihar áldozata lett az Olvasói fotón látható fa.

A vihar áldozata lett az Olvasói fotón látható fa.Pincéket öntött el az esővíz 


A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be. A Toldi utcában egy tíz méter magas akácfa tövestől kifordult, villanyvezetékre és egy bódéra dőlt, az egységek megkezdték a fa eltávolítását. A Mester utcában és a Stadion utcában azért kérték a tűzoltók segítségét, mert pincéket öntött el az esővíz. A Jereváni úton faágak szakadtak le, és az úttestre, valamint a járdára estek. Győrszemerén, az Erdősor utcában a lezúduló esővíz lakóházba folyt be, a helyi önkéntes tűzoltók kiszivattyúzták a vizet.

Címkék#Győr#vihar
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!