Győr és környéke

2018.08.03. 09:10

Kerékgyártó Anna és kutyusa, Csöpi az ügyességi EB bronzérmesei - fotók

A 12 éves, gönyűi Kerékgyártó Anna és kedvence, Csöpi harmadik helyezést értek el a Hollandiában megrendezett agility EB-n, ahol children és junior kategóriában indulhattak a fiatalok.

Ihász Nóra

Anna 8 évesen kapta Csöpit, ő a gazdája, gondoskodik róla és egyedül neki fogad szót

– meséli a dobogós lány édesanyja, Kerékgyártóné Kálmán Éva.


Anya és lánya közösen járnak agility edzésekre Töltéstavára, Ács-Kövesi Ágnes edzőhöz.

Fotók

 

Suli miatt heti kétszer megyünk, de nyáron akár háromszor is. December óta még többet készültem, hogy a versenyen jó legyek és ne izguljak

– mondja Kerékgyártó Anna, akinek húga, Csenge is szeretne saját kutyát, akivel ő is járhatna ügyességi versenyekre.


Csöpi mindent megérez, így gazdájának sem szabad idegesnek lennie a megmérettetéseken.

 

Le kell küzdeni az izgulást. Ha én bizonytalan vagyok, akkor ő is.

A Hollandiában rendezett – children és junior – EB-n egy nemzetközi csapatba került az egyedüli magyarként versenyző fiatal: két spanyol és egy észt társa lett.


Ami pedig egyéni teljesítményét illeti, a jumping kategóriában 6., az agility-ben pedig 4. lett, és mivel mindkét kör hibátlanul ment neki –, ami keveseknek sikerül – összesítve 3. helyezést ért el, így a dobogóra is felállhatott Csöpivel.

25 ország több mint 500 indulója versenyzett Hollandiában. Minden gyerek felvonult, és nemzetenként eltérő buzdító szavakat kántáltak. Végig nagyon jó volt a hangulat, és a verseny nagyon színvonalas volt

– idézi fel a családdal közösen átélt pillanatokat a büszke édesanya.


A 20-25 akadályból felépülő pályát 7-8 perccel a rajt előtt járhatja be a soron következő versenyző, aki csak akkor értesül a teljesítendő sorrendről.

 

 

Pár percem volt Csöpi nélkül bejárni és megjegyezni az akadályokat. Utána már arra  figyeltem, hogy hibátlanul és a lehető leggyorsabban teljesítsem a kört

– mondja Kerékgyártó Anna, aki mindig megjutalmazza kutyusát egy-egy jutalomfalattal.

Kisebb versenyeken kutyafalatot, nagyobb versenyeken pedig kis szalonna kockákat adunk Csöpinek – meséli mosolyogva az édesapa, Kerékgyártó Zsolt, majd Csöpi – a magyar zászló színeiben játszó pórázzal a nyakán – rögtön fel is kapta fejét a hallottakra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!