Győr és környéke

2018.08.24. 09:00

Elkészült a nyúli utca

Befejeződött a felújítás a nyúli Szabadság utcában, amit közismerten nem csak a település lakossága használ: naponta mintegy 3000-en indulnak rajta Győrújbarát irányába s vissza. Ez volt a harmadik nagyberuházás a 82-es főút körzetében, két főútszakasz felújítása mellett. Hibák is akadtak, azokat kijavították.

Laczó Balázs

Már nincs sebesség- és forgalomkorlátozás a nyúli Szabadság utcában, ami a Nyúl–Győrújbarát–Ménfőcsanak tengely eleje, s a Táncsics, az István, a Veres P. és a Hegyalja úton keresztül fut egészen a 83-as főútig. Ezt 1100 méter hosszúságban újították most fel, be is fejezték, 290 millió forintba került. Ebből átépítették tehát a Szurdik-csomópontot is a Jókai utcánál, kiszélesítették az utat, júliusban pedig aszfaltoztak. A Szurdik utcánál kialakították a csapadékelvezető hidat és átépítették a kereszteződést, most már csak kisebb javítási munkák vannak hátra, például szükség szerint rendbe teszik a házak kocsibehajtóit.


Schmiedt Henrik polgármester elmondta: elégedett az úttal, minőségi javulás ez a korábbi csipkézett, gyűrődésekkel teli szakasz után. Hozzátette: míg a 82-es főutat 10–11 ezren, ezt a tengelyt körülbelül 3 ezren használják naponta. Az is tény – mondta a polgármester –, hogy javítást kellett kérni, s ebben a magyar közútkezelő együttműködő. Így kiszélesítik a Szurdik utcánál elkészült csomópont kanyarodó ívének aszfaltját, ezzel a murvás rész keskenyebb lesz.

 

Az 1100 méteres szakasz és a Szurdik-csomópont elkészült, a folytatás jövő nyáron várható. Fotó: Mészáros Mátyás

Az 1100 méteres szakasz és a Szurdik-csomópont elkészült, a folytatás jövő nyáron várható. Fotó: Mészáros Mátyás


Az ugyanis a probléma, hogy a murvát az autók felhordják az útra, egy bicikliző gyerek meg is csúszott, s be kellett vinni a sürgősségire. A másik kérdés a padkáé, mivel az út szélesítésével a – főút felől nézve bal oldali – padka túl keskeny lett. A polgármester elmondta: ígéretük szerint ez és a csapadékelvezetés is ezután fog megoldódni, amikor következik a Szurdik utca utáni szakasz felújítása.


Kara Ákos országgyűlési képviselő megerősítette: „Mint az útfelújítás kezdeményezője, a település polgármesterével együtt azt javasoltam a Magyar Közútnak, hogy az útfelújítás következő szakaszára készíttessenek terveket a nyúli Szabadság út mindkét oldalán a vízelvezető árkok lefedésére. A Nyúl és Ménfőcsanakközti, 8311-es számú út felújításának első szakasza a Modern Városok Program keretében zajlott, s három szakasza újul meg a következő években, összesen 7,1 kilométeren. Ez volt hát az első etap: a Szabadság utcától a Szurdik-csomópontig. A leghosszabb szakasznak a felújítása – ha a forrás rendelkezésre áll – várhatóan jövő nyáron kezdődik, s ennek keretében lehet megoldani a Szabadság utcai vízelvezető árkok lefedését is."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!