Győr és környéke

2018.06.23. 09:00

Több mint 3300 növényt fogadtak örökbe Magyarországon

Árvácskát, bokorcsoportot vagy egy egész virágos rétet is örökbe lehet fogadni. A Greenpeace természetvédelmi szervezet aztán elülteti a növényeket.

Kamocsai Rita

3353 növényt már örökbe fogadtak a Greenpeace természetvédelmi szervezet jovovarosa.hu weboldalán. A Jövő Zöld Városa program célja, hogy az egyre jobban beépülő városi környezetben is legyenek virágos, zöld területek. 


Az adományozók kiválaszthatják, hogy milyen növényt ültetnének. Az árvácska például 250 forintba kerül, egy virágágyás már 2000, a bokorcsoport pedig 10.000 forint. De egy komplett virágos rétet is örökbe lehet fogadni 7000 forintért. A kiválasztott növény képét egy virtuális város térképén lehet elhelyezni.


A helyszín kiválasztása után a növényt a Greenpeace önkéntesei ültetik el az ország több pontján. 

„Minden növény más és más környezetet igényel, illetve fontos, hogy a későbbiekben is gondozzák őket, néha hónapokat igénylő egyeztetésre van szükség az ültetés előtt" – nyilatkozott Nabila Kebiche, a Greenpeace Magyarország adományszervezési vezetője. 


„A befolyó támogatásokat arra használjuk, hogy minél hatékonyabban tudjuk védeni városaink zöldterületeit" – mondta Tömöri Balázs, a Greenpeace Magyarország zöldterületi kampányfelelőse. 


„Egyrészről azon dolgozunk, hogy minél több ember értesülhessen arról, mennyire fontosak az egészségünk, a jóközérzetünk és az élővilág számára a városi zöldterületek. A témában indított petíciónkat már több mint tizennyolcezren írták alá és adománygyűjtő kampányunkhoz is több mint ezren csatlakoztak. Emellett tárgyalunk a témában illetékes települési és országos szintű döntéshozókkal is. Készítettünk továbbá szakmai állásfoglalást, és szakértői találkozót is szerveztünk" – emelte ki Tömöri Balázs.


A kezdeményezésnek győri, fertőrákosi, levéli, harkai, mosonmagyaróvári, győrszentiváni és soproni támogatói is voltak már. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!