Győr és környéke

2018.06.18. 09:00

Távfűtés - Szigorú, de törvényes intézkedéseket vezettek be

Ősszel beindulhat a Cseresznye sori kazánház termelése.

Kustor Réka

Csökkent a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. kintlévősége. A bontási munkák miatt megszűnt a volt húsgyári kazán belső energiaellátása. Ezt átmenetileg a városi közműhálózatról pótolják.


A Kapuvári Hőszolgáltató Kft. a várost négy kazánházból látja el, ebből három termel hőt. A negyedikből vásárolnak, s ott csak az elszállítást és elosztást végzik.


Nyaranta végrehajtják a kötelező karbantartásokat, felülvizsgálatokat.

Az elmúlt fűtési szezon alatt tartós üzemzavarunk nem volt. Az elektromos hálózatból eredő kisebb üzemzavarainkat szinte a fogyasztók jelzése előtt megoldottuk a kazánházakban kiépített jelző- rendszer segítségével

– tudtuk meg Pászli Tibortól, a kft. ügyvezetőjétől.

 

Jelentős fejlesztéseket hajtottak végre az Ifjúság úti kazánháznál. A fotón Pászli Tibor, a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője szerepel.

Jelentős fejlesztéseket hajtottak végre az Ifjúság úti kazánháznál. A fotón Pászli Tibor, a Kapuvári Hőszolgáltató Kft. ügyvezetője szerepel.



– Jelentős műszaki fejlesztéseket hajtottunk végre az év folyamán, ennek nagy részét önerőből – beszélt a közel 11 millió forintos beruházásról. Köztük az Ifjúság útiról, ahol – elősegítve a gazdaságosabb működést – két új gázkazánnal, három kéménnyel és két szivattyúval gyarapodtak. A berendezések révén könnyen kiválasztható a téli, átmeneti és nyári üzemmód, valamint alkalmas a rendkívüli időjárási viszonyok alatti kiszolgálásra is. A fejlesztésekből a Gesztenye sori kazánház sem maradt ki.

A beépített kazánok nem újak, de jó állapotúak és lényegesen korszerűbbek az elődeiknél

– tette hozzá az ügyvezető.


A Cseresznye sorinál a húsgyár bontási munkái miatt megszűnt a teljes belső energiaellátás.

– Ezen a területen a jelenleg is üzemelő kazánház villamos, víz- és csatornaellátását a városi közműhálózatról rendeltük meg. Az előkészítő munkálatok elvégzése közel 3 millió forint volt, amihez az önkormányzat 1,5 millió forint támogatást adott. Azon vagyunk, hogy akik eddig is onnan kapták a hőt, a bontás ellenére se essenek ki a szolgáltatásból. Mindent megteszünk, hogy az őszi szezont zökkenőmentesen el tudjuk indítani – emelte ki Pászli Tibor.


Hozzátette, jelentősen csökkentek a kintlévőségeik is.

– Szigorú, de törvényes intézkedéseket vezettünk be – utalt arra, hogy volt, akinél szolgáltatáskorlátozást kellett alkalmazni. – A szóbeszédekkel ellentétben ezen tartozásokat természetesen nem hárítjuk át a többi lakóra. A hátralék rendezését követően pedig a hőszolgáltatást helyreállítjuk.


Az idei évi tervekről Pászli Tibor elmondta, folytatják a fejlesztéseket. Kiemelten a volt húsgyári kazánháznál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!