Győr és környéke

2018.06.15. 17:31

Nagyszabású tárlat nyílt Győrben: ihlet és ideál magyar remekműveken

Csütörtökön nyílt tárlat ˝Ihlet és ideál - Az inspiráló szépség˝ címmel az Esterházy-palotában (Király u. 17.).

kisalfold.hu

 Az összefoglaló, átfogó időszaki kiállításon a magyar képzőművészet legjelentősebb alkotóinak munkáit – 206 mű, ebből 100 festmény, a többi szobor, érem és plakát – láthatják az érdeklődők, akik az ihlet és az ideál útján elindulva ismerhetik meg az inspiráló női erő és szépség változásának történetét. Az anyagot magyar és külföldi magán- gyűjteményektől, múzeumoktól (például Magyar Nemzeti Galéria, Petőfi Irodalmi Múzeum, Magyar Zsidó Múzeum) kölcsönbe kapott alkotásokból állította össze a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum szakembercsapata. A tárlaton többek között Barabás Miklós, Borsos József, Munkácsy Mihály, Szinyei Merse Pál, Székely Bertalan, Benczúr Gyula, Rippl-Rónai József, Ferenczy Károly és Vaszary János alkotásaival találkozhatnak a látogatók. 

A Rómer-múzeum nagyszabású kiállítását Borkai Zsolt polgármester nyitotta meg. Fotó: H. B. E

Grászli Bernadett, a Rómer-múzeum igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a kiállítás része három animáció is, amelyek interaktív formában mutatják be például az 1840 és 1870 közötti divatot korabeli irodalmi lapok litografált divatmellékletének segítségével. A gazdag tárlatot, ami október 31-ig látogatható, Borkai Zsolt polgármester ajánlotta a megnyitón megjelentek figyelmébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!