Győr és környéke

2018.06.14. 08:25

Győri vasember lábak nélkül - Tomi Rocky 14 km úszik a Mosoni-Dunában - videó

A mozgáskorlátozott úszó Kunsziget és Győr között akarja legyűrni a távot szombaton.

Szeghalmi Balázs

Egy évvel a hódítás után


Emlékeznek még arra, amikor Patkás Tomi kereken egy éve meghódította a folyók városát? Tomi Rocky akkor bő 20 perc alatt úszta át Győrt. A Petőfi-híd közelében ugrott a Rábába, majd kicsivel a Kossuth-híd előtt szállt ki a vízből. Akkor kereken 1 km-t úszott 100 fős közönség előtt. Az eseményre rengeteg mozgáskorlátozott sorstárs jött szurkolni.

 


Emeli a tétet Tomi


"Nem szeretek dolgokat ismételni, mindig igyekszem új kihívásokban próbára tenni magam. Folyóban eddig egyszer úsztam, a Rába Vas megyei szakaszán két éve. Akkor 4,2 km-t 1 óra 36 perc alatt teljesítettem. Ha ezt az időt tudnám medencében, akkor paralimpiára is jó lennék. A Rábában segített a víz sodrása, a víz kiszámíthatatlan örvénylése és uszadékfák azonban hátráltattak. Most hasonló körülményekre számítok" - kezdte a mozgáskorlátozott úszó.

 

Tomi Rocky az ikrényi tóban készült fel az újabb kihívásra - fotók: Cseh Róbert


Ép úszó is csobban


Tomi hozzátette: reméli, hogy áradás nem hiúsítja meg a figyelemfelhívó akcióját. "Az uszodában egy óra alatt 1500 métert úszom. Nyílt vízen eddig 6 km volt a csúcsom a Velencei-tóban. A víz körülbelül 4 km/óra sebességű sodrása révén várhatóan 3 óra alatt teszem majd meg a 14 km-t. A tavalyi évhez képest különbség, hogy Nagy Krisztián, egy ép úszó is velem tart. Azt szeretnénk megmutatni, hogy az egészséges és a mozgáskorlátozott sportolók együtt is sportolhatnak. Ezt sokszor csak akarat kérdése" - zárta szavait Tomi.

Tudósítunk szombaton


A "sérülten is sportosan" mottójú paraúszás szombaton 9 órakor kezdődik Kunszigeten és a győri Aranyparton ér véget. Az úszásról tudósítunk. Tomi Rocky blogját ide kattintva olvashatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!