Győr és környéke

2018.06.16. 00:04

Győri nyárnyitó - A Kowalsky meg a Vega csapatta a második napon - fotók, videó a Dunakapu térről

Nyárnyitó hétvégét rendezett idén a város a Dunakapu téren: pénteken a Magna Cum Laude lépett fel, szombaton pedig a Kowalsky meg a Vega táncoltatta meg a várost.

kisalfold.hu


Több tízezer embert mozgatott meg a hétvégén az idén már hétvégévé bővült győri nyárnyitó. Szombaton megtelt a Dunakapu tér, a révfalui hidat lezárták, a vízi rendőrség a Mosoni-Dunáról felügyelte a tömeget. Baráti társaságok, családok és fiatalok a buli hangulatát élvezték.


„De nincs is tél?!" – így reagált mellettünk egy három év körüli fiúcska apja nyakában még péntek este Borkai Zsolt megnyitóbeszédjére – rosszul értette a polgármester szavait, aki örült, hogy ismét megtelt a Dunakapu tér.


Az időjárás kegyes volt a nyárnyitóval, s bár szerdán és csütörtökön még baljós (eső)felhők és lehűlés érkezett Nyugat-Dunántúlra, ám a Magna Cum Laude (és a Virtuózok) majd szombaton a Kowalsky meg a Vega koncertjére már az idő is rendben volt.


Már pénteken is rengetegen voltak, ám szombaton dugig megtelt a tér.


Pár jellemző kép ennek alátámasztására: sokan a Püspökvár felé vezető macskakövekről figyelték a kivetőket, mások a révfalui híd korlátjánál buliztak. Autóval megállni pedig még a Széchenyi híd alatt sem lehetett, a Mosoni-Duna bal partján másfél kilométer hosszan álltak a parkoló járművek.


A révfalui hidat a koncert idejére lezárták a szervezők, végig biztonsági őrök álltak rajta, a folyón pedig a vízi rendőrség motorcsónakjával cirkált, figyelte a több tízezres tömeget.


Mini közvélemény-kutatásunkból kiderült, voltak, akik a szombati fellépőt nem-, vagy csak alig ismerték, viszont a bulihangulat őket is a térre hozta.


„Ez tizennyolc éveseknek való zene" – utalt a Kowalskyra mellettünk egy körülbelül 25 év körüli lány a barátnőjének.


Az együttes mindenesetre korrekt koncertet adott.

Őket idézve: „mit mondjak még? Ennyi és kész!"


 

Megyitotta a nyarat a város - A második nap - Fotó: H. Baranyai Edina

 



A nyárindító hétvége első napján a Magna Cum Laude lépett fel:

 

Megnyitott a Győri Nyár 2018

Megnyitott a nyár Győrben - Fotó: Béres Márton


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!