Győr és környéke

2018.06.27. 15:32

Félmillió forintos segítség a `mozgó intenzív osztályt´ biztosító győri gyermekmentőnek

Egy hatalmas festmény 500 ezer forintot "gyűjtött" nyilvános árverésen Győrben. A befolyt összeg jelentős részét a Gyermekmentő Alapítvány győri esetkocsijának ajánlották a szervezők.

Szeghalmi Balázs

Malasits Zsolt alkotása a tavalyi győri Parkoló Napon, a rakparton készült, a mű címe: "Szerelem a város felett". A győri művész 16 kockából álló képét aukción árverezték el. Tömböly Tamás főszervező, a Magyar Kerékpáros Klub Győri Szervezetének vezetője, Dr. Horváth Eszternek, a győri gyermekmentő autó orvosának adta át jelképesen a segítő forintokat szerda délelőtt.


Életmentő tű


"A sürgősségi betegellátás rendkívül költségigényes, sok egyszer használatos eszközre van szükségünk a mentés során. A felajánlott támogatásból csontba helyezhető tűket szerzünk be. A kicsik vénáját gyakran nehéz megtalálni. Az említett eszközzel 3-4 másodpercen belül gyógyszert, infúziót juttatunk a gyerekek szervezetébe. Súlyos eseteknél minden másodperc számít, így nagyon örülünk a lehetőségnek" - közölte a győri gyermekorvos.


Jön a 3. győri Parkoló Nap


Tömböly Tamás az eseményen elmondta: szervezik a 3. Parkoló Napot Győrben, mely elsősorban a helyi kerékpáros közlekedés népszerűsítését tűzte ki célul. Emellett sportág-bemutatók segítségével hívják fel a figyelmet az egészséges életmódra, a mozgás fontosságára, este pedig ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket.

 

Malasits Zsolt, Dr. Horváth Eszter, Tömböly Tamás és Horváth Lászlóné az adomány táblával annak közelében, ahol a festmény készült.

Malasits Zsolt, Dr. Horváth Eszter, Tömböly Tamás és Horváth Lászlóné (b-j) az adomány táblájával annak a helynek a közelében, ahol a festmény készült. Fotó: Krizsán Csaba 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!