Győr és környéke

2018.06.21. 09:00

Drágult a csobbanás a megyében

A térség fürdőinek csaknem fele emelte árait tavaly nyárhoz képest.

Hancz Gábor

Bár a hétvégére lehűlés várható, a fürdők számára ideális volt az elmúlt hetek napos, meleg időjárása. Ez a legtöbb helyen meglátszott a növekvő forgalmon, ugyanakkor most is igaz, hogy a július-augusztusi szabadságolások idején dől el, milyen lesz valójában a szezon.


A fürdők közül több drágábban kínálja a belépőket, mint tavaly nyáron. A győri Rába Quellében az emelést már 2017 decemberében meglépték, 5–7 százalékkal nőttek az árak. Horváth Cs. Attila általános igazgató lapunknak elmondta, hogy a létesítményben jelentősebb fejlesztés zajlik, a 64 méteres belső csúszda cseréjét hajtják végre. A munkálatokkal egy hét múlva végez a kivitelező, s onnantól ismét három csúszdán csúszhatnak a vendégek.

A Rába Quelle fürdőben emellett a gyógyászati részlegen nyári akciókkal várják a látogatókat. Győrben egyébként a Modern Városok Program keretében hatalmas beruházással teszik Európában is egyedülállóvá a Rába és a Mosoni-Duna találkozásánál lévő létesítményt. Jelenleg ennek tervezése zajlik.

Sopronban ugyanakkor már dolgoznak is a szakemberek a Lőver strandon: a tulajdonos városi önkormányzat két új medencét épít a régi strandmedence helyén, amelyek átmenetileg az új fedett uszoda építése alatt ideiglenes fedéssel annak funkcióit helyettesítik majd. Jelenleg emiatt a strand nem, csak az uszoda fogad vendégeket – tudtuk meg a Soproni Vízműtől. Így az alacsonyabb téli árak maradtak érvényben. A társaság üzemelteti a Fertő tavi vízi telepet is (ahová ugyanannyiba kerülnek a belépők, mint tavaly), valamint a Tómalom fürdőt (ahol pedig hozzávetőlegesen 4 százalékkal drágítottak). Az utóbbi helyen az árnyékos felületek növelése végett napvitorlákat telepítettek, ezenkívül új mobil úszó, pihenő mólót vásároltak.


Ugyancsak drágább lett a kapuvári strand, jellemzően 100–200 forinttal. Szücs Kálmán, a Flóra fürdő vezetőjekérdésünkre azt mondta, hogy három év után először emeltek árat. Némileg több pénzt kell hagyni a kasszánál a pápai Várkert és a komáromi Brigetio fürdőben is. A térség többi fürdőhelyén nem változott a díjszabás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!