Győr és környéke

2018.06.14. 09:00

Az életéért küzd a fiatal motoros, aki Pannonhalmán szenvedett balesetet

Válságos az állapota annak a huszonéves fiatalembernek, aki vasárnap délután szenvedett motorbalesetet Pannonhalmán. Agysérülése miatt a győri Petz-kórház intenzív osztályán ápolják.

Sudár Ágnes


Fekete hétvégéjük volt a motorosoknak a mögöttünk hagyott szombaton és vasárnap; erről hétfői számunkban beszámoltunk (Menthetetlen volt a motoros – 1. oldal; Motorosbalesetek – 6. oldal). A 85-ös főút döri leágazójánál egy 60 éves halászi férfi hunyt el, amikor motorjával személyautóval ütközött. Alig huszonnégy órával később – nem is olyan messze onnan, Pannonhalmán ütközött (szintén autóval) az a motoros, akiről cikkünk szól. Mindössze 23 éves a fiú...


  A jelenlegi vizsgálatok szerint „június 10-én 14 óra 53 perckor Pannonhalmán a Dózsa György utcában  közlekedett a Zalka Máté út felől Écs irányába, haladása során az Újtelep út kereszteződéséhez érve eddig tisztázatlan okból nekiütközött az előtte haladó személygépkocsinak". Ez szerepel a rendőrségi jegyzőkönyvben, amelyet a megyei főkapitányság sajtóosztálya annyival egészít ki, hogy a baleset körülményeit még vizsgálják. 

A motor és a motoros is megsérült sajnos, válságos állapotban fekszik a fiú az intenzív osztályon. Fotó: Béres Márton, Kisalföld-archívum

A súlyos sérülést szenvedett motorost mentők vitték kórházba, s mivel fiatal fiúról van szó, sokan ismerik, sokan aggódnak érte. Sajnos nem érkeztek jó hírek felőle, prof. Oláh Attila, a Petz-kórház orvos igazgatója megkeresésünkre annyit mondott el, hogy a fiatalembert jelenleg is az intenzív osztályon ápolják, fejsérülést szenvedett, amely nagyon súlyos: válságos, életveszélyes az állapota, intenzív ellátásra szorul. 


A két említett motorosbaleseten kívül további kettő történt a hétvégén: Győrben is egy motoros és az egy autós ütközött össze, a motoros itt is megsérült. Kicsivel később pedig a 83-as számú főúton, Tétszentkúton egy szabályosan közlekedő motorosnak ment neki az előzésbe kezdő autós, aki aztán segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A cserbenhagyót, egy 32 éves pápai férfit nem sokkal később elfogták.  


A szörnyű hétvége figyelmeztet mindenkit: gyalogost, autóst, motorost egyaránt. Mi most a motorosbalesetek statisztikáját vettük elő, eszerint tavaly 600 esetet rögzített a KSH, ezeknél a motoros volt a baleset okozója. Idén márciusig állnak rendelkezésre adatok, s ezek ugyan még jobbak, mint amit 2017 azonos időszakában mértek, de ne feledjük: 2018 első három hónapjában téli hideg volt, akkor még nem kezdődött el a motorosszezon. Tanulságos ugyanakkor, hogy tavaly nyáron – amikor már ellepték a motorosok az utakat – a havi baleseti statisztika a március-áprilisi mintegy ötvenről (ez országos adat) június-július-augusztusban 84–86–92-re ugrott. Legyenek ezek intő számok, az életéért küzdő motorosnak pedig imát, erőt küldjön, aki tud.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!