Győr és környéke

2018.06.06. 17:05

A Czuczor nyerte a tablóversenyt Győrben - fotók

A pályázó több mint 25 osztály közül a bencés gimnázium 12/A osztályának művére szavaztak a legtöbben, így ingyen ehetnek-ihatnak a banketti vacsorán.

„Szerettük volna megmutatni, hogy milyen az iskola belülről és azt, hogy az ifjúság a város, a haza tartópillérévé kíván válni". Ezekkel a szavakkal mutatta be a tablóverseny győztes alkotását Panykó Eszter, a Czuczor-gimnázium 12/A osztályának tanulója a Belga étteremben a végeredményt kihirdető tegnapi sajtótájékoztatón tegnap.


A megyei kereskedelmi és iparkamara által létrehozott Győri Bevásárló Utcák Alapítvány második alkalommal hirdette meg tablóversenyét a győri középiskolák számára. Több mint 25 osztály jelentkezett az idei felhívásra, egy, a tablókat a kihelyező kereskedők között végzett felmérés szerint majdnem 25 ezren tekintették meg. A győztesre a Facebookon lehetett szavazni.

 

Fotók: Mészáros Mátyás„Mióta a város szélén megjelentek a fogyasztás templomai, kihívást jelent élettel megtölteni a belvárost. Ez a kezdeményezés egyike a jó példáknak" – mondta el Rózsavölgyi László képviselő, az önkormányzat oktatási, kulturális, sport és turisztikai bizottságának elnöke. Szavaihoz passzolt Kocsis Tibor, a szervező alapítvány alelnökének mondandója: „A városnak nagyon kell figyelnie arra, hogy ne ürüljenek ki a belvárosi üzletek, ne legyen három éve zárva tartó bolt." 


A nyertes osztály díja, hogy bankettvacsorájának költségeit a Belga étterem állja. Az iskola igazgatója Tóth Konstantin, osztályfőnök Borbély Marianna.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!