Győr és környéke

2018.05.08. 18:50

Szerdától folytatódik a szúnyoggyérítés Győrben

A három napos beavatkozással valamennyi városrészben megtörténik a gyérítés.

kisalfold.hu

A Győr-Szol Zrt. május 9-én, szerdán, május 10-én, csütörtökön és május 11-én, pénteken – amennyiben az időjárási körülmények megfelelőek – légi kémiai szúnyoggyérítést végez az alkonyati órákban Győr egész területén, szerdán és csütörtökön két repülőgéppel, összességében mintegy ötezer hektáron. A három napos beavatkozással valamennyi városrészben megtörténik a gyérítés. (Amennyiben a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt nem lehetséges a gyérítés, a következő napon újra megkísérlik a munka elvégzését.)


A légi beavatkozást földi melegködös gyérítés egészíti ki. Az erre alkalmas berendezés a tervek szerint május 8-án, kedden és május 9-én, szerdán este dolgozik Győr különböző pontjain. Elsősorban a város vizes élőhelyei közelében, valamint az erdősávokban, bokros-fás területeken, parkokban, ligetekben, temetőkben kerül sor gyérítésre, azokon a helyszíneken, ahol a tocsogókban, álló és pangó vizekben illetve ezek környezetében kedvezőbbek a vérszívók fejlődésének körülményei. Amennyiben az időjárási körülmények a tervezett napokon nem megfelelőek, a beavatkozást a következő napon pótolják.


A melegködös gyérítést végző szerkezet működése zajhatással jár, ezért a szolgáltató kéri a lakosság elnéző türelmét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!