Győr és környéke

2018.04.04. 19:30

30Y, Belga és ByeAlex Győrben - programkavalkád az áprilisi egyetemi fesztiválon

A Széchenyi Egyetemi Napok széles zenei, kulturális és sportprogram kínálatára április 18-től 21-ig nem csak a hallgatókat várják.

„Évről-évre nagyobb, színesebb" – hangzott el a Széchenyi Egyetemi Napok (SZEN) beharangozó sajtótájékoztatóján tegnap az egyetem VIP-termében. Dr. Földesi Péter rektor beszédében megköszönte a szervezők munkáját, hangsúlyozva, hogy egy ilyen rangos esemény megszervezése mennyi áldozattal, munkával, de haszonnal is jár. Fekete Dávid alpolgármester az eseményt kiemelten támogató önkormányzat nevében elmondta, hogy Győr az elmúlt években pezsgő egyetemi várossá vált, amelynek szüksége van a nyitott, mindenki számára elérhető egyetemi napokra. Mára a SZEN a győri fesztiválszezon nyitóeseményévé vált.


Szlotta Bence a szervezők nevében a színes kínálatot sorolta: a négy nap alatt 15 élőkoncerttel, öt DJ-vel, kulturális és sportprogramokkal várják a szórakozni vágyókat. Tavaly ezer körüli bérletet adtak el, a látogatók száma ennek sokszorosa volt. 


Az idei SZEN hivatalosan április 18-án nyit. Részt vehetünk laser tag bajnokságon, rodeókon, közönségtalálkozókon, lesz ugrálóvár és természetesen beerpong-bajnokság, kézművesprogramok és mackókészítés. A sportprogramok már a 0. napon, április 17-én rajtolnak, a kínálatban szerepel többekközött foci-, röplabda- és kosárbajnokság, tollaslabda, sárkányhajózás, falmászás, zumba, maratoni aerobik, püspökerdei futás. 


Az esti zenei programok közül emeljük ki szerdáról a Hősök, csütörtökről a Brains és Andro, péntekről a Kowalsky meg a Vega, szombatról a 30Y, a Belga és ByeAlex fellépését. A győri filharmonikusok Symphonic Night címmel az egyetem aulájában adnak koncertet adnak az egyetemi napok bevezetéseként. Helyszín a Széchenyi-egyetem, a Bridge Hallgatói és Ifjúsági klub és a Bridge partszakasza fesztiválsátorral és nagyszínpaddal.


Napijegyet az egyetemisták szerdára 1490 forintért, csütörtökre 3890 forintért, péntekre és szombatra 4190 forintért vehetnek, míg a városi jegy szerdára 2290 forint, csütörtökre 4590 forint, péntekre és szombatra 4890 forint. Bérletek 5490 forinttól 7990 forintig válthatók. Részletes információk a jegyárusítóhelyekről, programokról a www.szenfeszt.hu oldalon vagy a 06 96 613 640-es számon kaphatók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!