Győr és környéke

2018.03.13. 12:30

Győr is részt vett a családalapítást népszerűsítő programon

Csaknem ötszázan voltak a Fonódóban, ahol - az országos kezdeményezéshez csatlakozva - a gyerekek magasba emelésével nemcsak világrekordot állítottak, de a gyerekvállalást is népszerűsítették a résztvevők.

Kamocsai Rita

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom a családok éve alkalmából világrekordot állított fel a hétvégén. Országszerte több mint 20 településen a résztvevők magasba emelték a gyerekeket, ezzel jelképezve a jövő generációjának kiemelését. 


A kezdeményezéshez Győr is csatlakozott, a Fonódó Művészeti Központban csaknem ötszázan segítették a világrekordot. „Azon dolgozunk, hogy a gyerekeknek értéket teremtsünk és ezáltal egy értékes generáció jöjjön létre" – fogalmazott Petes Beáta a házigazda művészeti központ részéről. „A program igazi célja a gyerekvállalás népszerűsítése volt" – tette hozzá Adorján Andrea szervező. 

 

A Four Rivers Chapter Hungary motorosai, a Black Jack's rockabillyklub és más szervezetek is csatlakoztak a mozgalomhoz. Sok szülő érkezett gyermekével és bizony többek szemébe könny szökött az emelés pillanatában. " border="0" class="kepkeret" data-id="2778683" src="/wp-content/uploads/2018/03/5335714_1.jpg?verz=1520937080" style="width:250" title="

A Four Rivers Chapter Hungary motorosai, a Black Jack's rockabillyklub és más szervezetek is csatlakoztak a mozgalomhoz. Sok szülő érkezett gyermekével és bizony többek szemébe könny szökött az emelés pillanatában. " />

A Four Rivers Chapter Hungary motorosai, a Black Jack’s rockabillyklub és más szervezetek is csatlakoztak a mozgalomhoz. Sok szülő érkezett gyermekével és bizony többek szemébe könny szökött az emelés pillanatában.


Az akciót nagyon élvezték a gyerekek, akik színes programokban is részt vehettek, például Töreky Zsuzsi koncertjét hallgathatták, vagy rajzolhattak Szarka Fedor Guidó festőművésszel. „A család számomra is nagyon fontos. A mi feladatunk, hogy élhető körülményeket teremtsünk a következő generációnak. Ezért is rajzoljuk le a gyerekekkel, ők hogyan képzelnék el a bolygót, ahol a szüleikkel, testvéreikkel élnének" – mondta a festőművész, aki a Fonódó képzőművészeti vezetője is. 


A fellépők és segítők ingyen vállalták a szereplést. Eljöttek még a győri motorosok, művészek, sportolók is, például az ETO kosárlabdázói és a Győri Balett táncosai közül többen is, hogy felemeljék az utánpótlást. „Érezzék a kicsik, hogy mennyire fontosak" – hangsúlyozta Horváth Krisztián, a Győri Balett művésze, aki táncot oktat a Fonódóban és aki bátyjának segített be ikerlányai felemelésénél. 


Győrben a legfiatalabb résztvevő csak négyhetes volt. De a hároméves Nórit is magasba emelte anyukája. „Családban növekedjenek fel a gyerekek. Szeretném, ha mi is minél összetartóbbak lennénk. Emellett pedig egy jó vasárnapi program volt" – mesélte édesanyja, Stefanits Adél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!