Győr és környéke

2018.03.02. 11:46

Filharmónia: fél évszázad kottákban - fotók

A Győri Filharmonikus Zenekar a hivatásossá válás 50. évfordulójának napját méltó keretek között, bensőséges baráti találkozón ünnepelte meg.

Kisalföld napilap

Fűke Géza igazgató köszöntötte a megjelenteket, megköszönve a város támogatását. Borkai Zsolt polgármester emelte ki az ötven esztendő sikert sikerre halmozó eredményeit, ezüst emlékéremmel jutalmazva a kimagasló művészi munkásságot, amely a világban is tovább öregbítette a város hírnevét.


Győr kiemelten kezeli a kultúra ügyét, évi 800 milliós támogatásával a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa pályázatában is számít a filharmonikusok tudására. Az új koncertterem igénye meghallgatásra talált a Modern Városok Programban, következik a helyszín kiválasztása és a zenekarhoz méltó létesítmény megvalósítása.

 

FotókA tegnapi estén fél évszázad kiemelkedő egyéniségei, igazgatók és karnagyok, így Baross Gábor, Koncz Tamás, Jancsovics Antal és Medveczky Ádám idézte kedélyes szavakkal, hová is jutott el a kezdetektől a társulat, Berkes Kálmán művészeti vezető pedig pohárköszöntőt mondott. Az összejövetel résztvevői a vacsora után a táncparketten is kibontakoztathatták képességeiket. 


Borkai Zsolt polgármester elismerést nyújtott át Fűke Gézának, a zenekar igazgatójának. Fotó: Bertleff András 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!