Győr és környéke

2018.02.26. 18:44

Végső búcsút vettek Palotai Károlytól Győrben - fotók

A győri Szentlélek templomban vettek végső búcsút az olimpiai bajnok labdarúgótól, kiváló játékvezetőtől. Palotai Károlyt a Nádorvárosi Köztemetőben helyezték végső nyugalomra.

kisalfold.hu

A győri Szentlélek-templomban, majd a nádorvárosi temetőben több százan vettek búcsút tegnap Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgótól és világhírű játékvezetőtől.


Zsúfolásig megtelt tegnap délután a győri Szentlélek-templom, ahol a gyászmise keretében több százan vettek búcsút a február 3-án életének 83. évében elhunyt Palotai Károlytól. A gyászolók között foglaltak helyet az elhunyt családtagjai: fiai, menyei és unokái, rokonok, barátok, ismerősök, volt kollégák és egykori sporttársak. Természetesen ott voltak a sajnos egyre fogyó létszámú hajdani csapat- és klubtársak, akikkel Palotai Károly az ETO-ban, valamint az olimpiai válogatottban a hatvanas években sikert sikerre halmozott: aranyérem itthon és To- kióban, remek nemzetközi kupaszereplés. Láttuk a szertartáson többek között az ETO bajnokcsapatából a későbbi klubelnököt, Szániel Jánost, a régi jóbarátot, Pálfi Antalt, a későbbi korszakok és a jelen vezetőit, edzőit és labdarúgóit.


A győri csapatban és az olimpiai együttesben is érintett Keglovich Lászlót, valamint a tokiói aranycsapat tagjai közül egy-egy szál sárga rózsával a kezükben Szentmihályi Antalt, Ihász Kálmánt, Gelei Józsefet és mexikó bajnokát, Dunai Antalt. A Magyar Labdarúgó Szövetségből többek között Berzi Sándort, Puhl Sándort, Bolla Pétert, Horváth László megyei igazgatót, a játékvezetők közül Bay Ferencet, Székely Ferencet. Az egykori megyei sporthivataltól Józsa Károlyt és Kovács Istvánt. Először Benkovich Ferenc plébános mutatott be gyászmisét az elhunyt emlékére. Ezt követően [namelink name="Borkai Zsolt"], Győr polgármestere méltatta Palotai Károlyt, aki szeretett városában 2012 óta díszpolgár volt.


Szívhez szóló szavakkal köszönt el „Karcsi bácsitól", az életútját pedig példaképül állította az őt követő fiatalabb nemzedékek számára. A Magyar Labdarúgó Szövetség nevében Hanacsek Attila, a játékvezetői bizottság tagja búcsúztatta a nagy elődöt, Palotai Károlyt, aki a saját karrierje után a nemzetközi színtéren is nagyon sokat tett a magyar játékvezetésért. A gyászolók a Szentlélek-templomból a nádorvárosi köztemetőben található családi sírhoz kísérték Palotai Károly hamvait, ahol elhelyezték végső nyughelyére. Palotai Károlyt a Magyar Labdarúgó Szövetség, a Magyar Olimpiai Bizottság, az ETO FC Győr és Győr önkormányzata is saját halottjának tekintette.

Végső búcsút vettek Palotai Károlytól Győrben. Fotók: H. Baranyai Edina


Amint arról beszámoltunk,  súlyos betegség után, életének 83. évében hunyt el Palotai Károly olimpiai bajnok labdarúgó, minden idők egyik legkiválóbb játékvezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!