Győr és környéke

2018.02.21. 12:43

Pénteken zárják le Győr új turbókörforgalmát - terelőúton a buszok

Pénteken reggel 7 órától útzár lesz a Szauter úti csomópontban és a 82-es főút győri szakaszának egy részén.

kisalfold.hu

A hét elején a havazás miatt elhalasztott lezárás pénteken reggel 7 órától lép életbe.

 

A kivitelezésben közreműködők egyeztetése alapján a 82. sz. főút Szauter utca – Szent Imre út csomópontjának átépítése és a Szauter u. 2x2 forgalmi sávra történő átépítésének aszfaltozási munkáinak elvégzése miatt a csomópontot február 23-án zárják le. A gyalogosok számára a járdák használhatóak lesznek.

Ezen időszakra a (korábban meghirdetetteknek megfelelően) javasolt terelőútvonal: 83. sz. főút – Nagy Imre u. – Vasvári Pál u. – Tihanyi Árpád u. – Jereváni u. – József A. u.

 A lezárás időtartamában a Nádorvárosi köztemető és a parkolók a 83. sz. főút – Szauter út csomópontjából; a Szent Imre úton a csomópont melletti benzinkút csak a Szent Imre út vasúti átjáró felől; a Praktiker Áruház és a mellette levő üzletek pedig csak a Tihanyi Árpád út irányából lesznek megközelíthetőek.

 

A helyi és helyközi autóbuszjáratok  február 23-án és február 24-én terelőútvonalon közlekednek, nem érintik a lezárt útszakaszon meglévő megállóhelyeket. A változtatásról az ÉNYKK értesítette az utasokat:


2018. február 23-án (pénteken) üzemkezdettől 2018. február 24-én (szombaton) üzemzárásig

 

az 5, 5B, 5R, 14B, 32, 34, 36, 37

 

jelzésű helyi, valamint a 82-es és 83-as főúton közlekedő helyközi autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalakon közlekednek.

 

 • Az 5, 5B, 5R jelzésű helyi autóbuszok mindkét irányban a Szent Imre út – Vasvári Pál utca – Tihanyi Árpád út – Jereváni út – József Attila utca – Szent Imre út terelőútvonalon közlekednek. Nem érintik a "Szent Imre út, Nádas Ernő utca" és a "Szabadhegy, vasútállomás" megállóhelyeket, illetve Kismegyer felől a "Szent Imre út, József Attila utca" megállóhelyet, viszont a terelőúton található valamennyi megállóhelyen megállnak (a 6-os vonallal közös megállóhelyeken).
 • A 14B jelzésű helyi autóbuszok mindkét irányban a 14-es jelzésű járatokkal megegyező útvonalon, tehát a "Nádorvárosi köztemető" és a "Szent Imre út, Nádas Ernő utca" megállóhelyek érintése nélkül közlekednek.
 • A 37-es jelzésű helyi autóbuszok, valamint a 83-as főút felé és felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok mindkét irányban a Vasvári Pál utca – Nagy Imre út – 83-as főút útvonalon közlekednek. Nem érintik a "Győr, Szent Imre út, Nádas Ernő utca" megállóhelyet, valamint a 83-as főút irányába a "Győr, Nádorvárosi köztemető" megállóhelyet sem, utóbbi pótlására a Vasvári Pál utca Nagy Imre úti kereszteződésénél ideiglenes megállóhely kerül kialakításra. Győr, autóbusz-állomás irányába az integrált helyi-helyközi (32, 34, 36 jelzésű) autóbuszjáratok is a Nagy Imre úti körforgalom előtt, a temetői virágboltnál állnak meg a "Győr, Nádorvárosi köztemető" megállóhelyen.
 • A 82-es főút felé és felől közlekedő helyközi autóbuszjáratok mindkét irányban a Tihanyi Árpád út – Jereváni út – József Attila utca – Szent Imre út terelőútvonalon közlekednek. Nem érintik a "Győr, Vasvári Pál utca, kórház, főbejárat" és a "Győr, Szabadhegy, vasútállomás" megállóhelyeket, illetve Győr, autóbusz-állomás felé a "Győr, Szent Imre út, József Attila utca" megállóhelyet sem. Utóbbiak pótlására az autóbuszjáratok megállnak Győr, autóbusz-állomás felé a "Győr, József Attila utca, Szent Imre út" megállóhelyen, valamint mindkét irányban a "Győr, Tihanyi Árpád út, adyvárosi tó" megállóhelyen.
 • A terelés idejére a Nagy Imre út – Vasvári Pál út – Tihanyi Árpád út – Jereváni út – József Attila út útvonalon és arra csatlakozó utcáknál jelentős torlódásra kell számítani a közlekedőknek, emiatt hosszabb menetidővel számoljanak!

   

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!