Győr és környéke

2018.02.18. 17:52

Ittasan ült a volán mögé, szalagkorlátnak ütközött Győrben - fotó

A személygépkocsi vezetője és utasa nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.

A Győri Rendőrkapitányság jármű önkényes elvételének bűntette és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy külföldi férfi ellen.

 

Fotó: police.hu


A nyomozás adatai alapján a gyanúsított 2017. július 29-én 23 óra 13 perckor személyautóval közlekedett Győrben, az Ipar út felől a Kardán út irányába. Közlekedése során jármű sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg, ezért egy enyhén balra ívelő kanyarban az úttest mellett elhelyezett szalagkorlátnak ütközött. A közlekedési balesetben a személygépkocsi vezetője és utasa nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedtek.


A járőrök a helyszínen a járművezetővel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, mely pozitív értéket mutatott. A szakértői vizsgálat megállapította, hogy a sofőr ittas állapotban vezette a járművet.

 

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu


Az egyenruhások a helyszíni szemle során azt is megállapították, hogy a 44 éves férfi a közlekedési baleset idején a járművel a gépkocsi tulajdonosának tudta és beleegyezése nélkül közlekedett.


A nyomozók a közlekedési baleset okozóját az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki.


A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya az eljárást befejezte és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal a Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!