Győr és környéke

2018.02.09. 17:40

Háromrészes koncertsorozattal kezdhetjük a lelki felkészülést a húsvétra Pannonhalmán

A Szent Márton-bazilikában felcsendülő zene-, és kórusművek elcsendesedésre, elmélyedésre hívják a hallgatóságot a nagyböjt idején.

A húsvéti Szent Három Napra történő lelki felkészülés és feltöltődés jegyében a Pannonhalmi Főapátság nagyböjt időszakában új háromrészes koncertsorozatot szervez.

 


2018. február 23., 17:00 - SZENT EFRÉM FÉRFIKAR

Thomas TALLIS: Lamentatio Jeremiae Prophetae

Alberto SCHIAVO: Stabat Mater dolorosa ősbemutató


A programban szereplő két zeneművet majd ötszáz év választja el, a mégis mély lelki és zenei kapcsolat van köztük. Thomas Tallis legendás ötszólamú kompozíciója az angol reneszánsz gyöngyszeme, míg Alberto Schiavo – fiatal észak-olasz komponista – hatszólamú műve a 21. századi olasz zene kimagasló alkotása. Ez utóbbi zenemű „igazi" ősbemutatójára a Pannonhalmi Bazilikában kerül sor.


2018. március 9., 17:00 – NYÍREGYHÁZI CANTEMUS KÓRUS – ANIMA MUSICAE KAMARAZENEKAR

CSER Ádám: Streichorchester No. 1. für Anima II. Sentido

Josquin de PREZ: Agnus Dei

Erik ESENVALDS: Stars

Arvo PäRT: Stabat Mater


A műsor a csendből indul, Cser Ádám kifejezetten az Anima Musicae Zenekar számára írt zeneművével, majd Josquin de Prez és Erik Esenvalds liturgikus dallamai után az egyházi zeneszerzés legkiemelkedőbb kortárs képviselője, az észt Arvo Pärt ortodox ikonokhoz hasonlítható, szemlélődő zenéjével zárul.


2018. március 23., 17:00 – KRUPPA QUARTET

Joseph HAYDN: A Megváltó hét szava a keresztfán


A „Megváltó hét szava a keresztfán" alapvetően homofon szerkesztésű zenéje Joseph Haydn legnépszerűbb művei közé tartozik. A zenemű oratórikus változatának előadását a pannonhalmi bencés szerzeteseknek az egyes szavakhoz fűzött rövid elmélkedései kísérik. Így válhat a koncert – a kimagasló zenei élmény mellett – húsvéti készületünk fontos elemévé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!