Győr és környéke

2018.01.02. 10:34

Szén-monoxid-mérgezés gyanújával vittek egy családot kórházba Győrben

Az öt tagú család rosszul érezte magát, a tűzoltókat hétfő éjszaka riasztották.

Hétfőn éjszaka riasztották a győri hivatásos tűzoltókat a Népfőiskola út egyik családi házába, mert rosszul érezte magát egy öt tagú család és szén-monoxid-mérgezésre gyanakodtak.


A tűzoltók mérései kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, így a helyszínre kérték a gázszolgáltató szakemberét. A gázszolgáltató mérései is igazolták a megemelkedett szén-monoxid-koncentrációt, ezért a berendezések átvizsgálása után kizárta a szolgáltatásból a lakásban lévő gázkazánt annak felülvizsgálatáig. A családot kivizsgálásra kórházba szállították.

 

A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy az elhanyagolt fűtőberendezések, kazánok, kályhák, valamint az elmaradt kémény felülvizsgálatok, a rosszul beépített, vagy meg sem épített szellőzők szén-monoxid visszaáramlásához vezethetnek.


Mindenképpen gondoskodni kell a megfelelő levegő-utánpótlásról, a szellőztetésről azokban a helyiségekben, ahol nyílt égésterű készülékek működnek.


A szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, így életet menthet. Szellőztessen rendszeresen, ellenőriztesse fűtőberendezését, gázkészülékeit, kéményét!

Önmaga és családja biztonsága érdekében használjon szén-monoxid-érzékelőt, válasszon megfelelő típust és tartsa be a gyártó előírásait, hiszen a szén-monoxid-érzékelő időben figyelmeztethet a veszélyre, ezzel életeket menthet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!