Győr és környéke

2018.01.26. 07:35

Lábtöréssel zárult a győri vacsora - 30 éves férfi lába sérült súlyosan

Baráti találkozóként indult az a novemberi szombat este, mely sípcsonttöréssel végződött egy 30 éves győrszentiváni fiatalember számára. Az ügyben a győri rendőr-kapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást.

Szeghalmi Balázs

Fényképezéssel indult


Az ipari alpintechnikával favágóként dolgozó Velezdi Dávid feleségével és két barátjával indult a Belvárosba tavaly év végén. "Egy Angliában dolgozó gyerekkori barátunk jött haza, vele készültünk beszélgetni. Nem bulizni indultunk, nem terveztük hosszúra az éjszakát" - kezdte a győrszentiváni fiatalember. "Mennyi alkoholt fogyasztottak?" - vetettük közbe. "Itthon ittunk egy-két rövidet, a Belvárosban csak söröztünk. Három korsónál senki nem ivott többet" - hangzott a válasz.


A beszélgetés végeztével az egyik győri gyorsétterembe tértek be némi harapnivalóért. "23 óra után járt ekkor az idő. Jó kedvűek voltunk, nem vitatom, kicsit hangoskodtunk, szelfiket készítettünk a telefonjainkkal. Utóbbi nem volt jó ötlet, pár biztonsági ember rögtön ott termett és nem túl kulturált módon utasított a fényképezés befejezésére minket. Mivel a kiszolgálás lassan haladt, az egyik kassza előtt leültem a földre. Ezért is megtalálták. Szó szót követett, elszabadultak az indulatok. A biztonságiak lökdösni kezdtek bennünket, az egyik barátomat sprayjel lefújták" - mondta Velezdi Dávid. Ennél a pontnál vette át a szót a sértett ügyvédje, dr. Szücs István.

 

A sértett, Velezdi Dávid ügyvédje, dr. Szücs István társaságában elevenítette fel a rémálomszerű győri éjszakát.

A sértett, Velezdi Dávid ügyvédje, dr. Szücs István társaságában elevenítette fel a rémálomszerű győri éjszakát.

A rendőrség lefoglalta a felvételeket 


"Utánaolvastam, tény, hogy az étterem házirendje szerint nem szabad benn felvételeket készíteni, illetve a földre ülni sem ildomos vendéglátóhelyen. Ezek azonban részletkérdések ahhoz képest, hogy az ügyfelem jobb lábának sípcsontja 15 cm hosszan, szakaszosan eltörött. Így 2,5 hónapja nem tud munkát vállalni. Kérdéses, hogy a sérült lábbal mikor dolgozhat újra a magasban. Az orvosa szerint a lába optimális esetben 1-1,5 év alatt jöhet teljesen rendbe" - közölte dr. Szücs István.


Az, hogy mi történt dulakodás közben a győrszentiváni fiatalember lábával, a rendőrségi vizsgálat feladata kideríteni. "Van egy 15-20 másodperc, amit nem tudok felidézni. Ezt követően arra emlékszem, hogy már kinn vagyunk a levegőn és iszonyatos fájdalmat érzek a lábamban. Azonnal hívtam a mentőket. Ők gyorsan jöttek, az egyik barátommal együtt vittek a Petzbe, neki a szeme sérült. Megműtöttek, öt napot töltöttem a győri kórházban" - mondta Velezdi Dávid.


A rendőrség lefoglalta az étterem belső kamerafelvételeit. Füves Tamás rendőr hadnagy, a Győr-Moson-Sopron Megyei RFK kommunikációs munkatársa megkeresésünkre közölte: "a győri rendőr-kapitányság súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást". Felvetésünkre megerősítették: a nyomozás jelenlegi állása szerint a győrszentiváni fiatalember az ügy egyedüli sértettje.

 

Velezdi Dávid mutatja a 15 cm-es műtéti heget a sérült lábán. Fotók: Béres Márton

Velezdi Dávid mutatja a 15 cm-es műtéti heget a sérült lábán. Fotók: Béres Márton


Az étterem álláspontja


Hangsúlyozni kell: a nyomozás kezdeti szakaszban van, így a győri étterem képviselőit és a biztonsági őröket egyelőre nem hallgatták meg a rendőrök. Kérdéseinkre az étterem sajtó kommunikációját ellátó PR-szakember, Szántó Dániel azt közölte: "a bántalmazásról és az ehhez kapcsolódó folyamatban lévő nyomozásról nincs információnk. Amennyiben ilyen megkeresés érkezik az ügyben, természetesen együttműködünk a hatósággal".


Az szinte borítékolható, hogy a szemben álló felek a rendőrségi meghallgatás során több ponton másképp fognak emlékezni a történtekre. Szántó Dániel szerint "a győri éttermünkbe érkező társaság a házirend több pontját is megsértette azzal, hogy többek közt hangoskodással, a kiszolgálás akadályozásával és a munkatársaink sértegetésével megzavarta az étteremben tartózkodók nyugalmát. Ezt a magatartást a biztonsági őrök többszöri felszólítása ellenére sem szüntették meg. A társaság tagjait a biztonsági őrök kikísérték az étteremből és hívták a rendőrséget, akik a helyszínen intézkedtek".


Kulcskérdés


Dr. Szücs István szerint "ha ez így is történt, amit több ponton vitatunk, akkor sem volt joga senkinek sem eltörni az ügyfelem lábát. Mi erre fókuszálunk az eljárás során". A polgári peres eljárás során kulcskérdés lesz, hogyan törött el a győrszentiváni fiatalember lába, a súlyos sérülést az étteremben vagy azon kívül, közterületen szenvedte el.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!