Győr és környéke

2018.01.26. 08:50

Győr-bácsai postarablás - Félmillió forintos jutalom, aki nyomra vezeti a rendőröket - fantomkép a rablóról

Úgy tudjuk a rabló hagyományos kerékpárral közlekedett és a bűncselekményt megelőzően percekig várakozott a posta melletti iskola kerítésénél.

kisalfold.hu

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság 500.000 forint nyomravezetői díjat tűzött ki a Győrben elkövetett postahivatal elleni rablás kapcsán.A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettes ellen. A nyomozás jelenlegi adatai alapján ismeretlen férfi január 19-én 11 óra 20 perckor fegyverrel vagy annak utánzatával kirabolta a győri 6. számú postahivatalt. Az alkalmazottat megfenyegette és a bevétel átadására szólította fel. A dolgozó a fenyegetés hatására a kasszában lévő pénzt átadta, amivel az elkövető elmenekült a helyszínről.


Az elkövető személyleírása


A férfi 30-40 év közötti, 175-180 centiméter magas, átlagos testalkatú, akcentus nélkül beszél magyarul. A bűncselekmény elkövetésekor fekete, kapucnis felsőt, kék farmernadrágot, sportcipőt és baseball sapkát viselt, arcát egy sötét sállal takarta el. Az adatgyűjtés alapján hagyományos kerékpárral közlekedett és a bűncselekményt megelőzően percekig várakozott a posta melletti iskola kerítésénél.


A Rendőrségről szóló 1994. évi XXXIV. törvényben rögzített jogkörénél fogva a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője nettó 500.000 (azaz ötszázezer) forint díjat ajánlott fel a nyomravezetőnek. A díjkitűzés összege annak fizethető ki, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során a hatóság rendelkezésére bocsátja. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A Rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés visszavonásának jogát a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője fenntartja. A díjkitűzés visszavonásának közzétételét követően a jelentkezés elkésett. A díjkitűzés annak nyilvános visszavonásáig érvényes.

A rendőrség fantomképe

 


A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon (9024 Győr, Szent Imre u.2-4. szám), vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 112-es számon, valamint hívható a 06-96/417-329-es ügyeleti telefonszám is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!