Győr és környéke

2018.01.27. 08:00

Biciklivel menekült az elkövető, de a rendőrség az autókat ellenőrizte

Egy hete keresi a rendőrség a győr-bácsai postarablás elkövetőjét, tegnap 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűztek ki, nyilván annak reményében, hogy ez segíti majd a felderítést.

Sudár Ágnes

Pontosan egy héttel ezelőtt számoltunk be arról, hogy postarablás történt Győrben: egy ismeretlen férfi január 19-én 11 óra 20 perckor fegyverrel – vagy annak utánzatával – bement a győri 6-os számú postahivatalba; a kicsinyke hivatal egyetlen dolgozója a fenyegetés hatására a kasszában lévő pénzt átadta neki, az elkövető pedig elmenekült a helyszínről. Aznap délután a fél várost lezárta a rendőrség, számos kivezető úton ellenőrizték az 

autósokat – emiatt óriási dugók alakultak ki –, de az elkövetőt nem csípték el.

 

Múlt pénteken autókat ellenőriztek, bár a vélt elkövető kerékpárral menekült el a helyszínről. Fotó: B. A.

Múlt pénteken autókat ellenőriztek, bár a vélt elkövető kerékpárral menekült el a helyszínről. Fotó: B. A.

Arra, hogy mi alapján választották ki az útszakaszokat, s a jelentősebb ellenőrzések miért csak jó két órával az események után kezdődtek el, a rendőrségen rákérdeztünk. A válasz az volt, hogy "a rendőrség szakmai protokollja alapján" jártak el. Mivel, úgy tudjuk, videokamera nem volt a hivatalban, s így felvétel sem készülhetett az illetőről, általános személyleírás és fantomrajz áll csak rendelkezésre. A férfi 30–40 év közötti, 175–180 centiméter magas, átlagos testalkatú, akcentus nélkül beszél magyarul. A bűncselekmény elkövetésekor fekete, kapucnis felsőt, kék farmernadrágot, sportcipőt és baseballsapkát viselt, arcát egy sötét sállal takarta el. Annyi új információt lehet azért már tudni, hogy az elkövető hagyományos kerékpárral közlekedett és a bűncselekményt megelőzően percekig várakozott a posta melletti iskola kerítésénél.


A megyei rendőr-főkapitányság egy héttel a történtek után félmillió forintos nyomravezetői díjat tűzött ki. Ez a pénz annak fizethető ki, aki "az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, amelyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és ismereteit az eljárás során a hatóság rendelkezésére bocsátja. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére intézkedéseket tesz. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli. A díjkitűzés annak nyilvános visszavonásáig érvényes."


A rendőrség továbbra is kéri, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az ismeretlen elkövetővel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságon (9024 Győr, Szent Imre út 2–4. szám) vagy tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 112-es számon, valamint hívható a 06-96/417-329-es ügyeleti telefonszám is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!