Győr és környéke

2017.12.21. 09:53

Megjelent a Wakachuka legújabb kislemeze, amit elsőként Budapesten mutat be a zenekar

Eddigi legkiforrottabb anyagával jelentkezik a győri Wakachuka.

A négy, finom humorral átszőtt dal között van latin fiesztába csomagolt társadalomkritika, elképzelt hajnali filmburleszk vagy épp kuplé hangulatú felnőtt mese.


A dalok karakterét továbbra is Szilágyi Balázs szerzői munkája határozza meg. A megszólalás az eddigiekhez képest jóval átgondoltabb és letisztultabb.


A négy dal négy különböző hangulatot közvetít, amelyek szinte filmszerűen bomlanak ki előttünk: látjuk a hajnali forgatagba olvadó Marilyn-t vagy a kiégett kandeláberekkel szegélyezett, teliholddal megvilágított utcákat. Szövegcentrikusság, változatosság, finom humor jellemzi az új Wakachuka kislemezt, ami már megtalálható az internetes zeneáruházban, január 9-én pedig élőben is meghallgatható Budapesten a Szimpla Kertben.

„Az elmúlt időszakban az új megszólalásunkon dolgoztunk. Több verzióban is elkészítettünk egy-egy új dalt, mire elérték a végleges formájukat. Ez a kislemez az utóbbi egy év munkájának lenyomata; ezzel ki is jelöltük az új irányt, amit folytatni szeretnénk

- mondta el Szilágyi Balázs.

 Az MR2 Petőfi Rádió egy korábbi dalszövegírói pályázatán Balázs több dalával is foglalkoztak, a Holdbolond szövege pedig bekerült a legjobbak közé, amit ennek apropóján a Petőfi TV-n is bemutattak.


A lemez legdinamikusabb dala a metaforákkal, nyelvi játékossággal alaposan megtámogatott Holdbolond lett.


A lemez szövegei ITT érhetőek el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!