Győr és környéke

2017.10.19. 12:22

Súlyos balesetek helyszínén ellenőriztek a rendőrök a megyében - videó

A biztonsági öv életet menthet, ezért az ellenőrzések elsősorban a biztonsági öv használatára terjedtek ki.

A megyei rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága 2017. október 18-án több helyszínen végzett forgalomellenőrzést. A szakemberek olyan helyszíneket választottak, ahol korábban halálos vagy személyi sérüléssel járó közlekedési balesetek történtek. Az ellenőrzések a prevenció jegyében zajlottak, amelynek során a közlekedőket a balesetmentes közlekedés érdekében hasznos vezetés-technikai tanácsokkal látták el.


A biztonsági öv életet menthet, ezért az ellenőrzések elsősorban a biztonsági öv használatára terjedtek ki.


A rendőrök felhívták a járművezetők figyelmét, hogy a hosszabb ideig tartó vezetés fáradságot és a reakcióidő lassulását okozhatja, ezért ha a fáradság jeleit érzik, álljanak meg és tartsanak pihenőt. Az „elalvásos" közlekedési balesetek megelőzése érdekében a gépkocsivezetőket egy jelzőkészülékkel ajándékozták meg, amely megakadályozza, hogy a járművezető alvás közeli állapotba kerülhessen.


A balesetek túlnyomó része mindig valamilyen emberi mulasztás miatt történik, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbi jó tanácsokkal segíti közlekedőket:

 • rövidebb nappalok és az esős és ködös időjárás miatt mindig az időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjenek;
 • a téli gumiabroncsok cseréje indokolt, amennyiben a hőmérséklet tartósan 7 Celsius alá süllyed;
 • biztonsági öv segítséget nyújt a sérülések súlyosságának enyhítésében, továbbá életeket is menthet, ezért a személygépkocsiban utazók mindig használjanak biztonsági övet;
 • fontos a megfelelő követési távolság megtartása az előttünk közlekedő jármű mögött, hogy annak hirtelen fékezése esetén is biztonságosan meg tudjunk állni;
 • az előzéseknél mindig figyelembe kell venni a szembejövő forgalmat és a manőver megkezdésekor meg kell győződnünk, hogy másik jármű korábban nem kezdett-e előzésbe;
 • soha ne előzzünk be nem látható kanyarban, bukkanóban, vagy ahol azt közúti jelzés tiltja;
 • Ha a szabálytalankodó járművezetőt látnak a biztonságra és a baleset elhárítására, törekedjenek!
 • Ha vezetés közben fáradtságot, vagy az érzékszervek tompulását tapasztalják, azonnal álljanak meg és tartsanak pihenőt!

 • A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály folyamatosan elemzi a sérüléses balesetek bekövetkezésének körülményeit és az ellenőrzéseket a jövőben is a frekventált helyszínekre fókuszálva végzi.

   

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!