Győr és környéke

2017.10.02. 12:20

Made in Győr - Félmillió autó az Audi Hungaria új járműgyárából

Az Audi Hungaria járműgyártása fontos mérföldkőhöz érkezett: elkészült az ötszázezredik autó, egy Audi TT S Győrben.

kisalfold.hu

Legördült az 500 000. autó, egy Audi TT S az Audi Hungaria új járműgyárában


Összesen több mint egymillió autó készült Győrben 1998 óta


Arnd-Robert Sponagel, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja: „Fontos jubileum és új perspektívák az Audi Hungaria számára“    


Az Audi Hungaria járműgyártása fontos mérföldkőhöz érkezett: elkészült az ötszázezredik autó, egy Audi TT S Győrben és indult Nagy-Britannia felé, új tulajdonosához. Az autó „viperazöld" színű egyedi lakkozást kapott és egy 2,0 literes négyhengeres benzinmotor hajtja, amely szintén az Audi Hungariánál készült.


A járműgyártás hosszú hagyományra tekint vissza az Audi Hungariánál. „Az első Audi TT modellek gyártása közel 20 évvel ezelőtt, 1998-ban kezdődött Győrben. 2013-ban nyitottuk meg a teljes gyártási folyamatot lefedő új járműgyárunkat, ahol azóta 500 000 négykarikás autót gyártottunk az első csavartól az utolsóig“, mondta

Arnd-Robert Sponagel, az Audi Hungaria járműgyártásért felelős igazgatósági tagja. „Emellett a következő évben a prémiumkategóriás kompakt SUV-val, az Audi Q3 modellel tovább bővítjük termékpalettánkat, majd egy évvel később megkezdjük az újabb, teljes egészében Győrben készülő modell, az Audi Q4 gyártását. Ezzel a modellel az Audi belép a Compact Utility Vehicles (CUV) szegmensébe.“


A járműgyártás 4000 munkatársa jelenleg az Audi TT Coupé és Roadster, valamint az Audi A3 Limousine és Cabriolet modelleket gyártja Győrben. Sportos testvéreik, az Audi TT RS Coupé és Roadster, valamint az Audi RS 3 Limousine szintén a győri gyártósorról gördülnek le.


Az előkészületek már gőzerővel folynak az Audi Q3 sorozatgyártására. Az új Q-modellek gyártásához egy 80000 négyzetméteres karosszériagyár épül Győrben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!