Győr és környéke

2017.10.19. 09:22

Felújították a legrégebbi utcát Tarjánpusztán

Megszépült a település legrégebbi utcája Tarjánpusztán. Az 500 méter hosszú és 6 méter széles út támogatásból készült el.

kisalfold.hu

A beruházás során szegélyezték a további berepedezések, elázások megakadályozásáért, egyben 4 centiméternyi aszfaltos réteget kapott a meglévő réteg fölé. A korábbi réteg pedig az ezredforduló körül készült el, addig murván jártak a tarjánpusztaiak – tudtuk meg Kálmán Józsefné polgármestertől.


A beruházást a belügyminisztérium az önkormányzati feladatellátást szolgáló fejezet terhére támogatta 14 millió 252 ezer forint értékben, 2,51 milliót az önkormányzat tett hozzá. A kivitelezés augusztus 24-én kezdődött és szeptember 29-én volt a műszaki átadás. Az ünnepélyes szalagátvágást a napokban tartották. [namelink name="Kara Ákos"] államtitkár adta át az utat a tarjánpusztaiaknak.


A már tarthatatlan állapotú Madách utcát egyébként azért építették meg 6 méter szélességben – mondta a polgármester –, mert ez később összeköthető a 82-es főúttal egy újabb beruházás keretében. Ez a végső cél, hiszen tehermentesíthetnék vele a településen átmenő – kritikus állapotban levő – utat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!